Zastanawia mnie coraz częstsza moda na rozmawianie przez telefon trzymając go w ręku przed twarzą, ekranem do góry, mówiąc do mikrofonu i oczywiście rozmawiając na głośnomówiącym.
To jakaś nowoczesna forma ekshibicjonizmu, której nie rozumiem? Ludzie lubią się dzielić z innymi ich prywatnymi rozmowami? Puszczanie muzyki z telefonu na maxa (to dawniej), wrzucanie fot na Instagram jest już za mało odkrywające nasze życie prywatne i teraz modne jest rozmawianie na głośniku?
Nie wiem czy ktoś wspomniał, ale nawet jak odsł#!$%@? się wiadomości głosowe np na łotsapie to przykładając do ucha głośnik się zmienia na górny a ekran się chwilowo wygasza
Zastanawia mnie coraz częstsza moda na rozmawianie przez telefon trzymając go w ręku przed twarzą, ekranem do góry, mówiąc do mikrofonu i oczywiście rozmawiając na głośnomówiącym.
Zauważyłem to zagranico i wcale nie wśród młodych osób, wiec to raczej nie kwestia mody. Ale po co tak robić? Nie mam pojęcia. Może mają włączone wideo i zerkają czasami na ekran?
@zrakiep: XD coraz głębsze teorie. Ja niczego nie oglądam ale często odpalam na głośnomówiącym bo jakość dźwięku w słuchawce bywa #!$%@? plus nie chce mi się zostawiać mojego tłustego ryja na ekranie telefonu. Oczywiście robię gdy jestem sam, wśród ludzi raczej wiocha
@macan: trzymanie cały czas telefonu przy uchu jest niekomfortowe i niezdrowe. Ci, którzy rozmawiają kilka godzin dziennie, muszą sobie jakoś inaczej radzić.
@samur80: u mnie się to zdarza tylko kiedy zapomnę słuchawek a mam zepsuty mikrofon do rozmów telefonicznych. Na głośnomówiącym działa dobrze ale na normalnym szumi :(
Na mieście taki sposób widuje u osób mówiących po ukraińsku...
@wodzu_91: ludzie ze wschodu nagrywają sobie głosówki, zamiast pisać wiadomości. Wtedy taki sposób trzymania telefonu jest zrozumiały. Trochę #!$%@? nagrywa się głosówkę trzymając telefon na mordzie.
OP mówi o normalnej rozmowie telefonicznej, którą w ten sposób wykonać już można.
@LeslieDancer: Potwierdzam to co napisał @samur80 Wszelkie badania wskazują, że przyczyną takiego zachowania nie są usterki telefonów, a ciężkie #!$%@? mózgowe jego użytkowników
@macan: A może zajmij się sobą i miej w dupie co robią inni?
@mcnight95: I jak mieć w dupie w sytuacji kiedy jesteś zmuszony do słuchania o.tym że karyna ma problem ze swoim gachem a w ogóle jest promocja w pepco?
To jakaś nowoczesna forma ekshibicjonizmu, której nie rozumiem? Ludzie lubią się dzielić z innymi ich prywatnymi rozmowami? Puszczanie muzyki z telefonu na maxa (to dawniej), wrzucanie fot na Instagram jest już za mało odkrywające nasze życie prywatne i teraz modne jest rozmawianie na głośniku?
Zauważyłem to zagranico i wcale nie wśród młodych osób, wiec to raczej nie kwestia mody. Ale po co tak robić? Nie mam pojęcia. Może mają włączone wideo i zerkają czasami na ekran?
@drogi-m: xD a wierzysz w leczniczą moc kryształów i kosmosu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wodzu_91: ludzie ze wschodu nagrywają sobie głosówki, zamiast pisać wiadomości. Wtedy taki sposób trzymania telefonu jest zrozumiały. Trochę #!$%@? nagrywa się głosówkę trzymając telefon na mordzie.
OP mówi o normalnej rozmowie telefonicznej, którą w ten sposób wykonać już można.
@mcnight95: I jak mieć w dupie w sytuacji kiedy jesteś zmuszony do słuchania o.tym że karyna ma problem ze swoim gachem a w ogóle jest promocja w pepco?
zamiast tego wrzeszczy zegarka :)