Wpis z mikrobloga

Na wspomnienie podróży do Peru zrobiłem dzisiaj dane kuchni azjatycko-peruwiańskiej lomo saltado. Polecam, bo małym wysiłkiem można poczuć, jak smakuje współczesne Peru. Udało mi się zrobić z auchanowych produktów danie, które jest bardzo zbliżone do tych serwowanych w knajpach w Limie i Cusco( tylko tam próbowałem lomo saltado, a nie wiem, czy nie istnieją jakieś różnice regionalne). Polecam!

#podroze #gotujzwykopem #peru #podrozujzwykopem
Pobierz
źródło: comment_1653315582M7BFr2avDqL8KfG3M00zy5.jpg
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@michelney: nie polecam takich eksperymentów. Kiedyś moja była chciała mi zrobić niespodziankę i przygotować kolację inspirowaną jej podróżami do meksyku. Od samej wody dostałem sraczki, a potem przyszło kilku śniadych gangusów, spuścili mi #!$%@? i zabrali portfel( ͡° ʖ̯ ͡°)
Podobno to taka tradycja( ͡° ʖ̯ ͡°)