Na wspomnienie podróży do Peru zrobiłem dzisiaj dane kuchni azjatycko-peruwiańskiej lomo saltado. Polecam, bo małym wysiłkiem można poczuć, jak smakuje współczesne Peru. Udało mi się zrobić z auchanowych produktów danie, które jest bardzo zbliżone do tych serwowanych w knajpach w Limie i Cusco( tylko tam próbowałem lomo saltado, a nie wiem, czy nie istnieją jakieś różnice regionalne). Polecam!
@michelney: nie polecam takich eksperymentów. Kiedyś moja była chciała mi zrobić niespodziankę i przygotować kolację inspirowaną jej podróżami do meksyku. Od samej wody dostałem sraczki, a potem przyszło kilku śniadych gangusów, spuścili mi w------l i zabrali portfel( ͡°ʖ̯͡°) Podobno to taka tradycja( ͡°ʖ̯͡°)
#powodz twarze nieskalane myśleniem XD I niech nikt nie pisze że obawiali się niskich odszkodowań. Hasła są jasne, żadnych zbiorników nigdzie w Kotlinie Kłodzkiej! Nie ma nigdzie haseł "chcemy godnych odszkodowań lub nowych domów"
#podroze #gotujzwykopem #peru #podrozujzwykopem
https://www.seriouseats.com/lomo-saltado-peruvian-stir-fried-beef-with-onion-tomatoes-and-french-fries
@sked jest też wersja YouTubowa dużo mniej rozwleczona niż ten tekst
Podobno to taka tradycja( ͡° ʖ̯ ͡°)