Aktywne Wpisy
GuPerko1 +32
Hejka, wiem, że większości z Was to nie obchodzi, ale uznajmy to za eksperyment, mianowicie
Planuję zmienić swoje życie, odrzucić lenistwo, wyjść z przegrywu i spełnić marzenie o sylwetce sportowca.
Zmienić nastawienie na pozytywne pozbyć się wszystkie co złego
Chciałbym
Planuję zmienić swoje życie, odrzucić lenistwo, wyjść z przegrywu i spełnić marzenie o sylwetce sportowca.
Zmienić nastawienie na pozytywne pozbyć się wszystkie co złego
Chciałbym
jurekqwerty +43
Mam bekę z ludzi którzy naoglądali się polskich seriali wojennych i się im wydaje, że jak jest wojna to wszyscy walczą albo się umartwiają - i dlatego Ukraińcy nie powinni teraz chodzić na koncerty/do knajp.
Poczytajcie sobie jak wyglądało życie podczas okupacji Warszawy (a przeciez Ukraina jest okupowana tylko w części). Większość ludzi sobie żyła, chodziło do kawiarni i na pływalnie. Tylko 1/40 osób należała do jakiejś organizacji podziemnej
#ukraina
Poczytajcie sobie jak wyglądało życie podczas okupacji Warszawy (a przeciez Ukraina jest okupowana tylko w części). Większość ludzi sobie żyła, chodziło do kawiarni i na pływalnie. Tylko 1/40 osób należała do jakiejś organizacji podziemnej
#ukraina
Czy czytnik męczy wzrok? Pracuję przy komputerze i bardzo dużo czasu spędzam przed ekranem, więc do tej pory ciągle wybierałem książki w formie papierowej, żeby i mózg i oczy trochę odpoczęły, ale powoli kończy mi się miejsce na półce, a w sprzedawanie i ciąganie przy przeprowadzce niestety średnio mi się chce.
Taki np kundel nie meczy bo nie "swieci". Po ciemku za to nie poczytasz. Musisz miec jasno zeby czytac.
Czytnik ktory "wyswietla" wczesniej czy pozniej bedzie meczyl. Tego nie przeskoczysz. I obojetnie jak by @azmar nie zaklinal rzczywistosci to "swiecacy czytnik" meczy oczy zwlaszcza jak bedziesz go uzywal po ciemku.
Jasne i pelna zgoda ze regulacja podswietlenia czy temperatury barwy znaczaco to ogranicza - ale nie
@duozoner: No fakt faktem ze mojego kundla mam juz dlugo. (ale raczej nie od 2014). Jak kupowalem to byly te z podswietlaniem ale celowo nie kupilem takiego.
To moze
@azmar: No nie mialem. Tylko co z tego?
Chocbys nie wiem jak kombinowal i ustawial to czytnk bedzie caly czas
@gorzki99: To może warto najpierw spróbować i doświadczyć zanim zaczniesz stawiać takie mocne tezy jakie stawiasz?
@gorzki99: Przecież są czytniki, w których można wyłączyć oświetlenie całkiem. Kindle Paperwhite rzeczywiście cały czas odrobinkę świeci przy czytaniu (przynajmniej w starszych wersjach), chociaż były na to triki z wpisywaniem polecenia i przykładaniem magnesu. To świecenie czytników z E Ink jest rozproszone od góry ekranu, podobnie jak przy oświetlaniu zwykłej książki lampką, więc jest inne niż np.
@azmar: Czytanie ksiazki to nie to samo co czytanie czegos co Ci swieci w oczy. Tu widze roznice.
@azmar: Moze tym ze jak chcesz przeczytac ksiazke to musisz miec jasno w pokoju. Tak ogolnie a nie punktowo.
Jasne ze mozesz czytac ksiazke swiecac sobie latarka pod koldra. I wtedy to bedzie to samo co swiecacy/oswietlany czytnik. Punktowe oswietlanie gdzie wokol
Po drugie, brzmisz jak malkontent i odnoszę wrażenie, że próbujesz zniechęcać innych do podświetlenia "bo jest złe" i czytać można tylko "klasycznie". Ja natomiast wychodzę z założenia, że wolę mieć opcję podświetlenia i stosować ją zależnie od warunków - zawsze mogę
@azmar: Pelna zgoda co do powyzszego.