Wpis z mikrobloga

Zostaliśmy pobici i okradnieci 3vs20 przez kiboli wracających z meczu bo nie podobał im się nasz wygląd. Po zadzwonieniu na policję przyslali aż dwóch bagietmajstrow, którzy nam powiedzieli ze w sumie to #!$%@? mogą zrobić, aresztować ich nie mogą bo dowodów nie ma i to słowo przeciwko słowu. Spisali kibolstwo, sprawdzili kamery I stwierdzili ze nic nie widać bo za mała jakość i ciężko powiedzieć. Kolejny sukces polskiej policji. #szczecin #policja #zalesie #patologiazmiasta
  • 186
Chłopaki, ale co tu porównywać.

Ja jestem rocznik 87 i pamiętam stare czasy, jak się po moim osiedlu z siekierami ganiali - jeszcze czasy skini/punki (kolega brata (brat rocznik 80) został znaleziony martwy w rowie pod swoim blokiem z ranami ciętymi jak wracał z zwykłego osoedlowego posiedzenia przy piwku). Znając prawdę, raczej obstawiam, że za handel dragami, a nie to, że kibicowanie. Ale czasy były ciekawe delikatnie mówiąc.

W tamtych #!$%@? czasach
@r5678: jeden diler z mojego osiedla okradł Kraków na jakieś 20K.

I akcja wygladała tak, że wpadli do nas chłopaki z Krakowa, Było nas z 20'tu na 5 samochodów.

Wysiadł jeden od nich z samochodu, wielki, nafukany tak, że byś go z pistoletu 5 razy postrzelił, a on by cię zabił pierwsze i z kastetem w ręcę i uwierz, 20 osób cisza.