Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 17
@6502: Ja zauważyłem taką patologię, że np. widzisz 10x ten sam przedmiot i jest on wystawiony przez różne konta, a na każdym masz tę samą firmę i adres.
K------o przydatne jak szukasz jakiejś oferty z odbiorem osobistym i przecież teraz trzeba zjechać na sam dół po dane sprzedwscy, a tam 5 razy to samo u różnych użytkowników.
  • Odpowiedz
  • 1
@6502: bo to nie ten sam przedmiot. Masz pasek do sonego, później do Panasonica, canona, Nikona.... Nie nokia, nie iPhone, nie Galaxy S22
  • Odpowiedz
@xHaustedd: @atrophy: a po co mają to zmieniać, jak prowizja z ofert wpada, więcej "contentu" to i więcej miejsca na reklamy, do tego "oferta sponsorowana" - a ludzie i tak kupią, bo przecież "ibej i emezon złe"
  • Odpowiedz
@allegro_pl: Taa, jasne, coś się zepsuło xD Sami sobie zgłaszajcie, ja za was nie będę odwalał roboty. To nie jest pojedynczy przypadek. Zróbcie czarną listę, żeby można było takich użytkowników wyrzucać z wyników wyszukiwania. Swoją drogą - kolejny argument za tym, że zgłaszanie nie ma sensu: dziesiątki razy zgłaszałem podróby gier, za każdym razem mieliście to w dupie.
  • Odpowiedz
  • 0
@allegro_pl: Taa, jasne, coś się zepsuło xD Sami sobie zgłaszajcie, ja za was nie będę odwalał roboty. To nie jest pojedynczy przypadek. Zróbcie czarną listę, żeby można było takich użytkowników wyrzucać z wyników wyszukiwania. Swoją drogą - kolejny argument za tym, że zgłaszanie nie ma sensu: dziesiątki razy zgłaszałem podróby gier, za każdym razem mieliście to w dupie.

@6502: mnie tez irytuja takie aukcje, to jest utrudniaja szukanie.
  • Odpowiedz
@allegro_pl: @niggerinthebox: Allegro nigdy nic z tym nie zrobi, od lat toczą się o tym dyskusje na stronie społeczności, ludzie zgłaszają spamowanie tymi samymi ofertami, a moderacja ma to w dupie. Sama ileś razy zgłaszałam kanciarzy którzy zaznaczają "wysyłka z Polski" w tagach, a w opisie aukcji okazuje się, że przesyłka idzie miesiąc z Chin, i Chińczyków, którzy wrzucają garnki i szmaty np. na dział puzzli i Allegro
  • Odpowiedz
Jakis lepszy pomysl jak to zorganizowac?

Tak, porównywać automatycznie treść aukcji i flagować powtarzające się x razy do manualnego sprawdzenia przez moderatora.
  • Odpowiedz