Wpis z mikrobloga

Nie uśmiecha mi się płacić za to mieszkanie będąc w Zurychu a reszta w------e, niech Janusz ginie. Chce tylko się upewnić jakie ma możliwości i jakie jest prawdopodobieństwo ze mnie dopadnie jakiś sąd lub komornik w Zurychu xD

@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli wynajmujący będzie działać, a kwota jak mniemam jest tego warta, to prawdopodobieństwo że dopadnie cię szwajcarski komornik i obciąży kosztami wynoszącymi pewnie z drugie tyle co roczny najem, wynosi ok.
  • Odpowiedz
@Czarnakurtka: a skąd takie bzdury wziąłeś? XD
Oczywiście ze umowa może być podpisana na czas określony bez okresu wypowiedzenia, jest wtedy wiążąca do końca trwania, lub do jej rozwiązania za tak zwanym porozumieniem stron
W umowach cywilnoprawnych na czas określony okres wypowiedzenia nie jest obligatoryjny
Podaj jakaś podstawę prawna albo przestań p-------c głupoty xD
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Będzie uparty to w Polsce to ściągnie (no, może nie zagranicą - nie słuchaj bzdur wyżej, bo poza zadłużeniem alimentacyjnym i podatkowym to zadłużenie konsumenckie jest w praktyce nieściągalne - szczególnie przy tak śmiesznych kwotach) - ale wystarczy, że wrócisz do kraju, założysz konto w polskim banku i nagle uciułane franki rozpłyną się w powietrzu. Dziś możesz mówić, że nigdy tu nie wrócisz - rzeczywistość potrafi wszystko zweryfikować.

Wszystko
  • Odpowiedz
Co Ci grozi? Jeżeli właściciel poda Cię do sądu to przy zostawieniu kluczy pod wycieraczka:
- spłata czynszu do końca umowy + odsetki ustawowe
- koszt wymiany zamków
- ewentualny koszt zniszczeń lub strat z uwagi na włamanie
I może coś jeszcze by się znalazło. ;)
  • Odpowiedz
  • 6
@AnonimoweMirkoWyznania ze Janusz mnie znajdzie

Masz w umowie czy masz okres wypowiedzenia czy też umowę na czas określony.
Jak masz na czas określony to może spokojnie założyć Ci sprawę.

Rozumiem że według Ciebie to jak wstaje telefon na abonament na dwa lata i auto w leasing to też możesz oddać od ręki do firmy i przestać płacić?
Pomyśl
  • Odpowiedz