Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@Mixterek nawet w miarę wychodzi, wiadomo że nie tak jak u pizzowych purystów na kamieniu ale przepis na ciasto mam ten sam, jedynie składniki się zmieniają. Teraz miałem salami oliwki cebulę i kiełbasę z dzika swojską ale ma specyficzny smak i raczej drugi raz jej nie dam do pizzy, lepsza na zimno np na zagrychę pod browara
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krasparov: przetestuj... Daj ciasto gotowe zaraz po przygotowaniu do lodówki dzień wcześniej i dopiero po 20-24h do piekarnika w 250stopniach piecz. Będzie jak z pizzerii (według mnie nawet lepsze, mimo że mam w okolicy pizzę hut)
  • Odpowiedz
  • 0
@Mixterek a czyli jeszcze przed pierwszym wyrośnięciem do lodówki się daje, a ja zawsze tego samego dnia wszystko robiłem. Następnym razem spróbuję, tylko po wyjeciu to ciasto się musi rozgrzać do pokojowej czy zimne rozciągać?
  • Odpowiedz