Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
mirki, zahaczyłem dziś auto przy parkowaniu. Generalnie jego część cała pognita i popekana i porysowana. Nawet jego światła są powybijane..Ja zrobiłem rysę która na tle tego wszystkiego nie wnosi. Całość miała miejsce pod moją pracbaza - postanowiłem się zachować fair i zgłosiłem się do niego. Powiedział że musi to zobaczyć sam i się zgłosi. No i dziś się nie zgłosił.. Wssyscy mówią o nim, że jest pazerny itd. Powiedźcie mi, co mogę zrobić? Boje się że będzie chciał za cały nowy zderzak, co w mojej opinii jest przesada... Po cichu liczę że nic nie będzie chciał, bo tak jak wspomniałem jego auto to jedna wielka rysa. Czy chłop może wezwać policję jeszcze, jeśli nie będę potrafił się z nim dogadać.
#motoryzacja #ubezpieczenia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AchtKommaAcht: Porobić pełna dokumentacje fotograficzna, swoich uszkodzeń, jego uszkodzeń jak będzie chciał więcej niż 500 zł to wezwij policję i zapłać mandat a on niech się buja. Poproś notatek żeby był opos stanu auta i co dokładnie zrobiłeś. C---a dostanie od ubezpieczalni.
  • Odpowiedz
@AchtKommaAcht: Oczywiście że może wezwać policję i wtedy możesz dostać ok 1000zł samego mandatu za spowodowanie kolizji, plus szkoda z OC :)

Zrobiłeś szkodę, po prostu weź to na klatę, a jak zawoła za dużo to daj swoje OC i niech się z firmą męczy, jeśli ten zderzak faktycznie w takim stanie jak opisujesz to za dużo i tak nie dostanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@sayanek: porobiłem zdjęcia. Jego szkód starych i tej którą jamu zrobilem. Jego Zderzak kompletnie uszkodzony przed wypadkiem. Miał wybite przeciwmgielne. Nie wiem czy tak może jeździć - mniejsza. Ja zrobiłem mu rysę na jego nadkolu.

Policja może przyjechać do stłuczki gdzie ta była dzień wcześniej? To chyba on powinien iść na policję i to zgłaszać czy się mylę.
  • Odpowiedz
  • 0
@sayanek: jak złapał, jak ja się sam zgłosiłem xD na ochronie się dowiedziałem czyje i od razu do chłopa polazlem xd

Ja nie mówię że to nie moja wina, bo moja..opisuje jedynie sytuację jak było.

Chodzi mi o to, żeby nie było tak że ja mam mu płacić jak za cały zderzak nowy! Przecież on był uszkodzony przed kolizją i chodzi mi o to by ewentualnie jeśli ja się z
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny ja mam pod pracbaza parking ze znakiem strefa ruchu np :)

Ze światłami tak, masz rację mój błąd.

Jakich problemów, ochrona wie tylko że się pytał czyje to, nic więcej. To tak jak ludzie udawali kiedyś że zostawiali kartkę z numerem i wpisywali losowy nr żeby świadkowie się nie mieszali sami.
  • Odpowiedz