Wpis z mikrobloga

@EntropyVirus: za co Ci ludzie przelewali krew? Za to żebyśmy teraz siedzieli cicho, jak mordowani są niewinni ludzie? Oblanie farba prowokatora, który nie zachowuje się jak dyplomata, kłamie na temat rzeczywistości - no wielka tragedia.
  • Odpowiedz
@EntropyVirus: Mam podobny pogląd. Polacy jakoś bardzo latają z pomocą to samo było podczas II WŚ, własnym życiem płacili za pomoc a mimo to dalej to robili. Teraz też wojna jest na zawołanie. Nie bardzo ufam aby Nato nam pomogło. Znów zostaniemy sami. Polacy płacą po prawie 8 zł za paliwo ale darmo ponoć (specjalnie ponoć, bo nie weryfkowałem artykułu) Ukrainie.
  • Odpowiedz
@zaczalem_cwiczyc: Dlaczego wam tak trudno pojąc odmienne zdanie? Czy w Waszej głowie świat dzieli się na "kocham Ukrów" i "onuce"? Życie nie jest czarno-białe a Wy je tak spotrzegacie. Czy ja mam problem do osób co pomagają im? nie ale jak rząd posługuje się takim a nie innym językiem jak "słudzy narodu Ukraińskiego" to mnie krew zalewa. Hipokryzja z was bije na kilometr.
  • Odpowiedz
@zaczalem_cwiczyc: dlaczego nie odpowiedziałeś na pierwszy zarzuc lecz na sam koniec?
Od razu mówie, że może nie Ty ale Twoi koledzy nie onuce. Swoich rodaków jechać jak świnie. cytując "polki to świnie" "nieroby" itp a Ukry to świete krowy. Miliony polaków żyje w ubóstwie i to wielu nie obchodzi. Znęcają się nad dziecmi też nikt po policje nie zadzwoni ale wiem tutaj bomby nie spadają.
  • Odpowiedz
@profildogier: Taki to już jest naród, że jedzie samo po sobie. Wcześniej jechał równo po Ukraińcach ale w obecnej sytuacji potrzebują pomocy i im ją zdecydowana większość polaków dostarcza. A co do pchania się w wojnę to niech najpierw ruskie przestaną dawać tak dupy na ukrainie to się może zaczniemy przejmować ich pogróżkami. Miała być druga armia świata, wyszła druga armia trzeciego świata
  • Odpowiedz
@zaczalem_cwiczyc: Ale ja nie odnoszę się do samego ataku na ruskiego idiotę ale na przeogromną pomoc udzielaną Ukrainie i wrogość polaka do polaka. Sam jesteś tego przykładem. Napisałem, że mi się to nie podoba to już zostałem przez Ciebie zaatakowany. W dupie mam rosję i niech zrównają ją z ziemią. Ale fakt, że na własnych rodaków wielu z was nie patrzy a tam wchodzi w dupe po same kukle
  • Odpowiedz
@zaczalem_cwiczyc: Hipokryzja. Pomoc Ukrainie super, pomoc Polakowi zła bo on jest kowalem wlasnego losu, na jego dom nie spada bomba. A każdy kto przeciwstawia się jest zły i znów napuszcza się jednych na drugich. To nie jest dyskusja nazwaniem kogoś onucą a agresja
  • Odpowiedz