Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +492
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
#ksiazki #czytajzwykopem #biblioteka
@KatieWee: tu ja się nie zgodzę. Nieczytanie w ogóle może w podobnym stopniu doprowadzić do czytania czegoś wartościowego jak czytanie czegokolwiek.
@LebronAntetokounmpo: xD
Co z nim nie tak?
Strasznie wciągające kryminały?
Wykop nie lubi nesbo?
Takie "Imię Róży", które regularnie pojawia się w rankingach 100 najlepszych książek w historii, jest na jednej z płaszczyzn bardzo wciągającym kryminałem.
^ na tych samych listach pojawia się
@KatieWee: a jak Ty to widzisz? Przychodzi do księgarni baba, która przeczytała tylko 365 dni, bierze Czarodziejską Górę i umiera z zachwytu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KatieWee: w Polsce prawie wszyscy te kompetencje nabierają w dzieciństwie. Jeśli w wieku dorosłym zaczytują się w szmirach i tandecie, to mają podobną, niewiele większą szansę na zajęcie się literaturą wysoką jak ci, którzy w ogóle nie czytają.
@KatieWee: zmień słowo cierpliwa na naiwna, a dojdziemy do zgody. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Oczywiście pominąłem tu całkowicie to, że biblioteki są często miejscem wydarzeń kulturalnych, dostępu do internetu, no i też w wielu przypadkach dają dostęp do potrzebnych książek i chwała im za to.
Co do rewolucji, to będzie trudno, ludzie po prostu oczekują literatury lekkiej i niewymagającej. Nie chcą myśleć, tylko to jest taka odskocznia od TV, po prostu mówią że czytają książki, a nie sieczkę z TV i uważają się za troszkę lepszych.
Kiedyś ktoś wrzucał komiks z babcią i chłopakiem. Ona czyta książkę, On telefon i jest