Aktywne Wpisy
Bergi +94
Siema, prowadzę badania do pracy magisterskiej - dlatego potrzebuję waszych odpowiedzi.
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
MrMas +329
Niestety tego rodzaju spadki nie sprawiają że odłożony wkład własny rośnie
@elf_pszeniczny: to prawda, ten argument pojawia się na tagu coraz częściej, dlatego nie mogło go zabraknąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To raz, a dwa nie zapominajmy o wynagrodzeniach, bo te chyba niektórym tutaj aktualizują się równo z inflacją XD
Ostatnio doszedłem do wniosku,
GOD I WISH
Wtedy kredyt faktycznie byłby darmowy jak to niektórzy #!$%@?ą na tagu
To brzmi jak rosyjska ruletka skoro zdolność topnieje co miesiąc xD
Ale za 2 lata może być spoko opcją, trzymam kciuki by rynek przestał być skrajnie niekorzystny dla kupujących
a) dalej stopy są poniżej inflacji
b) wojna na Wschodzie i napływ uchodźców
c) NBP przykręcający śrubę, ale rząd obiecujący, że tę śrubę ludziom poluzuje programami pomocowymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc
ad a) dalej opłaca się pozyczyć milion złotych teraz i oddać przez 30 lat bardziej niż milion złotych trzymać i oszczędzać
ad b) prawo popytu i
@JimNH777: to już nie można cisnąć beki z farmazoniarzy nie mając kredytu?
Poza tym jest sporo osób co pracuję za granicą i to nie na magazynie xD Tylko lepsze zawody to takie osoby od tak sobie kupuja mieszkanie jedno drugie za gotówkę
@jozef-dzierzynski: otóż nie, przeciętny spadkowicz wchodzi wtedy z torbami gotówki, które odłożył na ten właśnie moment ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@RexxarHell: tylko pierw muszą dostać...
@DoDoLot: jak tam miniratka?