Wpis z mikrobloga

Korzystaliście z #useme? Da się tam dorobić i powalczyć o jakieś ciekawe zlecenia? Chodzi o zlecenia dla grafików (wiecie, tu jakiś plakat, banner, grafika na FB, czasem jakaś przeróbka zdjęcia), ewentualnie copy i SEO.

Na GoodContent to jest prawie niemożliwe (chyba musiałabym rzucić pracę i trzepać precle 24h na dobę, żeby zarobić chociaż 1000 zł xD), na grupach na FB ze zleceniami dla grafików walka pomiędzy grafikami z 10 latami doświadczenia a mistrzami Canvy, więc zwiałam. Od czegoś trzeba zacząć. Póki co w moim "portfolio" są tylko totalnie generyczne rzeczy, za które nikt mi nigdy nie zapłacił xD, bo albo robiłam je dla zabawy, albo po znajomości.

Przy okazji: znacie jakieś alternatywy? Ewentualnie jakieś porady, gdzie warto szukać takich zleceń. Chcę przede wszystkim zbudować jakieś sensowniejsze portfolio niż to, które mam teraz.

#kiciochpyta #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jagerbuler: Zależy, póki co tylko lurkuję. Na niektóre zlecenia długa kolejka chętnych, więc może być ciężko się przebić (a za zaniżanie stawek poniżej rynkowych można wyłapać bana z tego co wyczytałam).

Ale wszystko zależy od tego, czego szukasz.
  • Odpowiedz
@amoksycylina: Właśnie się przekonuje o tym że jest dużo chętnych XD. No nic postaram się gdzieś poszperać w necie, może coś się trafi. A mam podobnie jak Ty bo tez chce zbudować konkretniejsze portfolio
  • Odpowiedz
@jagerbuler: Mnie się po prostu nie chciało przebijać przez te tłumy, ale to też naprawdę zależy od tego, do jakiej grupy dołączyłeś i jakie posty ci się wyświetlały w feedzie. To moja wina, bo nie wchodziłam bezpośrednio i dlatego docierały do mnie tylko takie posty, które raczej zniechęcały :P
  • Odpowiedz