Wpis z mikrobloga

Typowa Wyborcza jest typowa... Nie mogą znieść sytuacji, że Polacy pomagają prawdziwym uchodźcom, a Ukraińcy są za to wdzięczni, więc wolą zastraszać, kreując nasz kraj na praktycznie jedno z najbardziej antyukraińskich państw, dodatkowo ilustrując artykuł zdjęciem sprzed czterech lat, które było prowokacją (w naszym alfabecie nie występuje takie n/ń)...

https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,28304986,czego-dowie-sie-o-sobie-ukrainiec-w-polsce-kronika-antyukrainskiej.html?disableRedirects=true

#bekazlewactwa #lewackalogika #4konserwy #ukraina #wojna
Roger_Casement - Typowa Wyborcza jest typowa... Nie mogą znieść sytuacji, że Polacy p...

źródło: comment_1651755281lXbtdlnd97wnVxuAri9pzO.jpg

Pobierz
  • 28
@szurszur: Co to ma wspólnego z artykułem Wyborczej i z prowokacyjnym hasłem, który został napisany przez obcokrajowca? Mówisz, że Wyborcza nie musi sprawdzać rzetelności takich wisów, nawet nie zastanawiając się nad tym, że w naszym alfabecie nie ma takiej litery?

@ChareimUu: Wydaje mi się, że bazując na podobnym alfabecie, pewnie też może być tam takie ń, ale nie uczyłem się ani jednego, ani drugiego języka, więc Ci nie potwierdzę/zaprzeczę.
Mówisz, że Wyborcza nie musi sprawdzać rzetelności takich wisów, nawet nie zastanawiając się nad tym, że w naszym alfabecie nie ma takiej litery?

@Roger_Casement: No Wyborcza byłaby nierzetelna gdyby Romaszewska nieumiesciła wpisu.
Taki daszek nad to za mało aby mocno teorie spikową (gdyby był grubszy bład typu pomylona cała litera to może). Wiele osób nie pisze kanonicznie, ja też miałem tendencje do kreski nad Ż, rz to już całkiem skracałem

czy
@Roger_Casement: no i po uj szerzysz fejki? Czytałeś artykuł?
Ukraińcy są w Polsce od lat i niechęć do nich narasta, ostatnio lawinowo. Ale to nie jest tak, że się pojawiła dzisiaj czy wczoraj, Zresztą nie trzeba czytać artykułu. Już z tytułu widać, że chodzi o opis tego, jak ten proces postępował - nie bez kozery użyte w tytule słowo "kronika" czyli chronologiczny zapis jakichś wydarzeń. Temu i zdjęcie z przed lat,
krisip - @Roger_Casement: no i po uj szerzysz fejki? Czytałeś artykuł?
Ukraińcy są w...

źródło: comment_16517583503dogDE8SrpRosH7dZXU1am.jpg

Pobierz
@krisip: Akurat teraz, gdy Polacy przyjęli najwięcej ukraińskich uchodźców, Wyborcza dała taki tekst, dodatkowo ilustrując go starym, prowokacyjnym hasłem, z literą, która nawet nie występuje w naszym alfabecie?

Na głównej stronie nie widać tekstu pod zdjęciem, dopiero jak się wejdzie w artykul. Tak z ciekawości, skoro nieudolnie bronisz Wyborczej, to można napisać tekst w drugą stronę, przywołując zdjęcia zamordowanych na Wołyniu, a Ty też będziesz bronił takiego artykułu? Mówisz o nienawiści
@krisip: Odwołanie do Wołynia bylo, by pokazać, jak to głupie porównanie, ale jak widać jako czytelnik GW jesteś dumny ze swego dwójmyślenia xD Z drugiej strony skoro bronisz gazety, gdzie redaktor powiedział o prorosyjskim zbrodniarzu, że jest człowiekiem honoru, pokazuje Twoja prawdziwa naturę...

Gratuluję, niczym ruska onuca bronisz szczucia na Polaków, prawie się udało towarzysze (sam mowisz o sobie w liczbie mnogiej, zupełnie jak komunistyczne sołdaty), ale jednak mało kto zgadza
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Roger_Casement: Czemu mieszasz w to naród? Wyborcza oskarża konkretnie:

Za antyukraińską mową nienawiści stoją politycy skrajnej prawicy, patoyoutuberzy, księża, a także portal finansowany przez ministra kultury Piotra Glińskiego.

Poczułeś się zaatakowany i próbujesz wmówić innym,.że wyborcza atakuje wszystkich Polaków? Niezła z Ciebie PiSdeczka.
@warius Wyborcza szuka starych wydarzeń, żeby tylko atakować PiS, choć w konsekwencji w świat idzie szkalowanie Polski i Polaków. Ty się nie czujesz "zaatakowany", boś nie Polak, a zwykły lewar.