Wpis z mikrobloga

Jak można być tak głupim, by nosić takie słuchawki? Wszystkie gadżety bezprzewodowe mocno promieniują i należy ich unikać, ale szczytem jest wkładanie sobie czegoś takiego do ucha- tak blisko mózgu i do tego z dwóch stron. Jak słuchawki to tylko i wyłącznie kablowe i najlepiej nauszne, wtedy promieniowanie jest mniejsze.

#elektronika #sluchawki #muzyka #zdrowie #ciekawostki #zakupy #swiat
nowyjesttu - Jak można być tak głupim, by nosić takie słuchawki? Wszystkie gadżety be...

źródło: comment_1651474234nUlvzcQkunQjHZ5Zqdd8o7.jpg

Pobierz
  • 146
ale wiesz że fale rozchodzą się nie tylko w linii prostej, najkrótszą drogą?

@majcher_krk: Jak włożę słuchawki do uszu i zakryję je rękami tak, że jedyna droga jest przez skórę to nadal normalnie działają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@majcher_krk: Aha, jak umiesz angielski to przeczytaj co jest napisane. Aha, każą unikać włączania wifi i zachować 20 cm od urządzenia podczas włączonego wifi w drukarce, bo foliarze im kazali???? Informują sami, a do tego informują, bo wymaga rząd Kanady takiej informacji.
@Grendal: Ja zamawiałem stąd, pianki Comply, polecił mi Mirek z tagu Apple, zaryzykowałem i bardzo nie żałuje. Swoje kosztują ale używam już kawał czasu i nic się nie dzieje, spełniają swoją rolę. Przychodzą, klik zakładasz, ściskasz to się sprężają, wkładasz do ucha to się rozprężają i trzymają - profit ( ͡° ͜ʖ ͡°) Polecam wybór rozmiaru S/M/L, przychodzą wtedy w trzech rozmiarach i juz w ogóle jest
@dulux23: obejrzyj filmy, które umieściłem wyżej. To, że fala nie penetruje Cię tak głęboko, nie znaczy że jak zasłonisz rękoma słuchawki to to zadziała jak klatka faradaya. Dla długich fal radiowych (jak i zresztą dla wielu innych fal EM) jesteśmy po prostu przezroczyści. Wiem, że to w połączeniu z tą informacją wcześniej będzie dla Ciebie informacją trudną do przetrawienia, dlatego apeluję - obejrzyj proszę film naukowego bełkotu który wyżej umieściłem.

Od
@nowyjesttu: co chłop nie odróżnia promieniowania elektromagnetycznego z słuchawki bluetooth od promieniowania elektromagnetycznego z urządzeń przemysłowych XD
Po pierwsze nie ma wystarczającej ilości dowodów na karcenogenność promieni elektromagnetycznych, a po drugie takowe cały czas przeszywają twoje ciało chociażby w postaci fal radiowych. Słuchawka bluetooth nie ma takiej mocy żeby jej promieniowanie było szkodliwe.
@Grendal: Ja mam taki problem ze wszystkie mi wypadają z uszu, raz że mam dziwne ucho chyba dwa że szybko mi nachodzi woskowiną tak zwanym miodkiem i wszystko z nich wypada, musiałbym co 40 minut wyciągać i czyścić uszy i te gumki żeby się nie wyślizgiwały ( ͡° ͜ʖ ͡°) a te przez to że nie mają gumowej takiej tekstury jak standardy tylko są właśnie takie piankowe
@yuio: w kontekście uszkodzenia słuchu doprecyzujmy: te mniej szkodzące duże to bardziej chodzi o typ otwarty (czyli nie izolujące od otoczenia). Ale i tak nie pozostaną bez wpływu na zdrowie ucha.