Wpis z mikrobloga

@dzar: Dzięki, dobrze wygląda i równie dobrze smakuje, polecam :)
Poza ogórkiem, pomidorem i cebulką była jeszcze szatkowania kapusta pekińska, ale jakoś ukryła się pod spodem. Więcej warzyw nie miałem pod ręką niestety ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Czyli nie kebab, ale z pewnością pyszny


@DeadIy: Według mnie nie ma czegoś takiego jak jedyny słuszny i prawilny kebab. Jest wiele odmian tej potrawy w zależności od kraju, czy nawet regionu w samej Turcji, z której pochodzi to danie.
  • Odpowiedz
@Pawel929:
Po pierwsze primo - kebab pochodzi z Polski - konkretnie z budki przy pekaesie.
Po drugie primo - wołowina zwana też baraniną, pita, sos mieszany.

Mam nadzieję, ze pomogłem.
  • Odpowiedz
@DeadIy: Hmm, nie jestem znawcą kultury oraz kuchni bliskowschodniej, ale tutaj można przeczytać jednak coś innego.
Poza tym nie jest to dla mnie ważne. Ważne, że było mega zajebiste i polecam spróbować mimo wszystko :)
  • Odpowiedz