Aktywne Wpisy
stanley___ +136
DobryWladek +7
#narkotykizawszespoko #benzowraki
Zawsze mnie zastanawiało jaki ten xanax musi być zajebisty ile razy się znalazł w tekście jakiegoś artysty, znajomi też zawsze mówili że kozak. Myślę dobra trzeba to stestować jako doświadczony stimiarz królowej polski od razu wziąłem całą jedną 2mg czekam czekam i nic a mówili że bedzie czillera utopia i fajnie. To co widocznie trzeba dorzucić łykam kolejna czekam i jedyne co zauważyłem to że chodzę jakbym był lekko podpity
Zawsze mnie zastanawiało jaki ten xanax musi być zajebisty ile razy się znalazł w tekście jakiegoś artysty, znajomi też zawsze mówili że kozak. Myślę dobra trzeba to stestować jako doświadczony stimiarz królowej polski od razu wziąłem całą jedną 2mg czekam czekam i nic a mówili że bedzie czillera utopia i fajnie. To co widocznie trzeba dorzucić łykam kolejna czekam i jedyne co zauważyłem to że chodzę jakbym był lekko podpity
Ale jest fajnie. Trzyletnia córka wpada w histerię jak ma jechać gdzieś samochodem, chce tylko rowerem. Żona wisi mi nad ramieniem gdy robię jakieś prace serwisowe, bo ona chce znów gdzieś nim jechać (woziła nim kwiaty i zakupy do tej pory, mi się zdarzyło przewieźć myjkę ciśnieniową). Każdy dzień który zaczynam od 10km trasy dom->przedszkole->home office to udany dzień :)
Anyway, do mięsa, czyli problemów jakie wystąpiły. Wbrew przewidywaniom ekspertów tylni widelec trzyma się wzorowo, nie ma śladów by rozginało uchwyty, całość wytrzymuje jazdę po mieście i ścieżkach rowerowych. W lesie, na hopkach, to pewnie by się poskładał jak domek z kart, ale tu na razie wytrzymuje.
Problem za to pojawił się z przednim widelcem, który po prostu przy tej prędkości i wadze zaczął za bardzo siadać. Przedwczoraj wydrukowałem na drukarce czyde dystans do amortyzatora, zwiększając jego preload o 20mm. Na sprężynie wciąż jest zapas na pełny skok tego armorka (40mm), ale znacznie się usztywnił i bardzo ładnie pracuje nawet z dzieckiem i zakupami na pokładzie przy większych prędkościach. Jak dojdzie docelowa skrzynia to pewnie zwiększę ten dystans do 25mm. Zdjęcie w załączniku. Materiał PET-G, wypełnienie 100%.
Drugi problem jaki się pojawił, to waga dyszla łączącego kolumnę kierownicy z przednim widelcem. To jest profil 20x20x3 i jego masa jest tak znaczna, że na wybojach lata jak powalony. Planuję wymianę profilu 20x20 na analogiczny aluminiowy. Ale nie spawałem jeszcze aluminium, będę musiał się nauczyć albo znaleźć warsztat który mi te dwa spawy zrobi.
Poza tym dużo dokręcania nakrętek, w warunkach bojowych wychodzą wszystkie niedociągnięcia :) Dam znać jak będą postępy w sprawie skrzyni, problem z amortyzatorem trochę mnie blokował na tym polu do tej pory.
#qwarqqmajstruje #rowercargo #towarower #rower #ebike
@qwarqq: motorower raczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)