Wpis z mikrobloga

@mexxl: Nie mam pojęcia - jestem mirkiem z miasta, który pojechał 30 km pod miasto na spacer, zobaczył traktor i się zajarał jak dziecko (ʘʘ)() ale pewnie ktoś zabierze głos ;)
ps. była tak mniej więcej 13
  • Odpowiedz
a później płacz bo pszczół i innych zapylaczy nie ma. Janusz rolnictwa w pełnej krasie

@mexxl: Dobra, sklej wary. Następny, który słyszał, że gdzieś dzwoni, ale nie wie w którym kościele.

pszczoły nie latają na polu. Ok

@mexxl: Nie dzbanie, nie latają, bo nie mają po co tam latać, bo wyobraź sobie, że pyłki zbierają z kwiatów, a nie z liści. Widzisz gdzieś kwiaty na zdjęciu, januszu pszczelarstwa?
  • Odpowiedz
@mexxl: Wiesz gdzie mam twoje stereotypy? Jakbyś normalnie podszedł do tematu, a nie pajacował z "januszami rolnictwa" nie mając jednocześnie żadnej wiedzy w temacie, oprócz tego że śor mogą szkodzić pszczołom, to inaczej bym do ciebie pisał.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rolnik_wykopowy: pszczoły nie przelatują nad polami, teleportują się z uli do kwiatów. Wcale większość areałów nie leży na trasie przelotowej zapylaczy.
I to nie moje stereotypy tylko większości Polaków.
  • Odpowiedz
@mexxl: Pytam się ciebie dzbanie, czy widzisz tam gdzieś kwiaty? Bo to, że jesteś też januszem botaniki, to widać, bo gdybyś był bardziej rozgarnięty, to może byś ogarnął, że dopiero z tydzień jest ładna pogoda i wcześniej nic nie kwitło, jak i same pszczoły nie latały, bo te zaczynają być aktywne dopiero powyżej 9 stopni.

I to nie moje stereotypy tylko większości Polaków.

@mexxl: O kurde, bardzo mi
  • Odpowiedz
@xTortox: jesli nic nie kwitnie to zapylaczy nie ma. Poza tym większość preparatow stosowanych do opryskow ma w etykiecie że nie dotyczy pszczół. Czyli dokladnie "Okres prewencji - nie dotyczy". Niektórzy popadają w paranoję. I widzac opryskiwacz za dnia wzywają policję. Mozna także pryskac nawozami dolistnymi i innymi odżywkami.

rolnik_wykopowy oczywiscie że masz racje. Taki miastowy janusz widzi opryskiwacz i odrazu mysli ze rolnicy to idioci. Sloma z butów im
  • Odpowiedz