Aktywne Wpisy
Nusantara +331
#wykop #moderacjacontent #gorzkiezale
Ten portal po prostu umiera. Spadek użytkowników widać najlepiej po rankingu. Gdzie parę lat temu mieć bordo to było wyzwanie wymaganego dodawania dziesiątek znalezisk lub setek komentarzy. Teraz wystarczy wejść dwa razy na główną żeby być w rankingu najbardziej aktywnych osób.
Ale najbardziej mnie boli brak jakiegokolwiek wartościowego kontentu. Czasami, z przyzwyczajenia, odpalam wykop żeby po 5 minutach przewijania go zamknąć. Jałowe komentarze
Ten portal po prostu umiera. Spadek użytkowników widać najlepiej po rankingu. Gdzie parę lat temu mieć bordo to było wyzwanie wymaganego dodawania dziesiątek znalezisk lub setek komentarzy. Teraz wystarczy wejść dwa razy na główną żeby być w rankingu najbardziej aktywnych osób.
Ale najbardziej mnie boli brak jakiegokolwiek wartościowego kontentu. Czasami, z przyzwyczajenia, odpalam wykop żeby po 5 minutach przewijania go zamknąć. Jałowe komentarze
magdalena-gaska +179
Dzień dobry kochanie, jak się spało?
#ukraina #rosja #wojna
@Jarubot: z kiosku, w którym można takie kupić ¯\_(ツ)_/¯
@dzangyl:
Mama kazała im latać nisko i powoli.
@RafDan: Amerykanie w Wietnamie latali NoE - Nap of Earth - właśnie dlatego, że w ten sposób piechur zobaczy śmigłowiec tylko przez kilka sekund gdy ten będzie przelatywał dokładnie nad nim (o ile w ogóle). W tym czasie nie zdąży wycelować ani strzelić. Jeśli chcesz się chronić przed ostrzałem z broni ręcznej to musisz lecieć albo ekstremalnie nisko (jeśli jest o.plot.), albo bardzo wysoko (jeśli nie ma o.plot.).
Obszar, z którego masz czystą linię strzału (line of sight) na ziemi jest znacznie większy jeśli lecisz na kilkuset metrach. Na takiej otwartej przestrzeni oczywiście przewaga niskiej wysokości jest mniejsza, ale... większość manpadów musi być mieć cel na tle nieba żeby poprawnie namierzyć i ma pewny minimalny dystans na którym