Wpis z mikrobloga

Używam od 3 dni samsunga s22 i jestem załamany baterią. Ktoś posiada ten model i może powiedzieć czy później ta bateria wydłuży żywotność czy będę musiał się tak męczyć #samsung #s22 #smartfon
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@proofd12: Tutaj opisywałem jak to u mnie wygląda w przypadku baterii. Dziś mija 2 miesiące odkąd mam telefon i wydaje mi się, że jest mała poprawa w stosunku tego co było na początku - ale cudów nie oczekuj, nie wydłuży się żywotność o jeden dzień.
Ja się obawiam co będzie za dwa lata, pod koniec gwarancji, gdy bateria będzie faktycznie zużyta.
  • Odpowiedz
  • 0
@krry najgorsze jest to, że przesiadłem się z p30pro, którego miałem od 2019 roku i jest porażka. Huaweia ładowałem raz dziennie, a dziś odłączyłem s22 o 16 (naładowany do 85% żeby zaoszczędzić baterie) teraz wróciłem z siłki gdzie miałem podłączonego watch4 i glosnik przez bluetooth i zostało mi 24%. Jestem przerażony
  • Odpowiedz
@proofd12: Ja aż tak źle nie miałem na początku. A mając na myśli "małą poprawę" bardziej chodziło mi o kilka godzin, maksymalnie pół dnia. Choć przy moim użytkowaniu to uważam, że nowy telefon powinien dłużej trzymać...

Widziałem na mirko pod tagiem samsunga, że ktoś też się skarżył na bardzo mocny drenaż baterii - może aktualna partia telefonów rzuconych na sklepy ma jakiegoś buga w oprogramowaniu i stąd ten problem.
  • Odpowiedz
@proofd12: ja mam S22 Exynos od premiery i u mnie z baterią też jest dramat. Mam w planach zwrócić telefon ewentualnie niech sprawdzą czy to wada fizyczna. Robiłem już reset do ustawień fabrycznych, wipe cache, próbowałem wielu opcji gości z reddita. Nie ma szans żeby mój egzemplarz wytrzymał dłużej niż 4h SOT przy podobnym czasie wyłączonego ekranu. To jest dramat, czasami mam obawy, że jak będę na mieście mając 30%
gumeko - @proofd12: ja mam S22 Exynos od premiery i u mnie z baterią też jest dramat....

źródło: comment_1652102046R9dVst21fBN5WhjAcn5AwL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@jajcek: byłem u nich, coś tam naklikali ale poprawy nie było. Któraś z aktualizacji pomogła, ale jedni użytkownicy piszą, że im pomogło inni, że pogorszyło ( ͡° ͜ʖ ͡°). W skrócie: jak używam telefonu gdzie zasięg jest dobry - bateria wystarczy na luzie na półtora dnia (scrollowanie, kilka zdjęć, spotify, messenger/telefon). Jak gdzieś wyjadę za miasto i zasięg jest średni to bateria leci jak p------a (wtedy
  • Odpowiedz