Aktywne Wpisy
GabrielOcello +538
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
mickpl +804
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Obrót związany z krypto (a raczej z jego ekspozycją) na Revolut pobrałem sobie w wyciągu, podliczyłem wszystko co włożyłem i wyjąłem i jak rozumiem to jest przychód i koszty uzyskania przychodu?
Teraz pytanie jak to ustrojstwo uzupełnić żeby gafy nie strzelić?
Za wszelkie porady składam serdeczne podziękowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kryptowaluty #podatki #pit #revolut
@garatu: tylko i wyłącznie FIAT->KRYPTO i KRYPTO->FIAT ma znaczenie na deklaracji podatkowej
Czyli na PIT 38 wchodzę w pozycję:
Inne przychody, w tym uzyskane za granicą oraz odpłatne zbycie walut wirtualnych art. 30B ust. 1A ustawy
Potem uzupełniam poz. 34 z PIT-38 i poz. 35 z PIT-38 i na tym w zasadzie koniec.
Na końcu jeszcze uzupełniam na głównej stronie zeznania Stawka podatku – zbycie walut wirtualnych: jako