Wpis z mikrobloga

@baku112: nie wiem co oni ci tu za bzdury wypisują ale mięso do burgera wołowego przyprawia się tylko solą i pieprzem. Wynika to z tego, że robi się go krótko na bardzo wysokiej temperaturze i wszystkie inne przyprawy ci się zwyczajnie spalą pozostawiając gorzki, niedobry smak. Natomiast jeśli chodzi o sosy to tutaj faktycznie możesz eksperymentować i dodawać różne. Moim ulubionym jest czosnek, jogurt starty ogórek zielony i łyżka musztardy +
@baku112: jeśli będziesz smażył mięso na burgery na patelni to możesz dodać bo nie osiągniesz tam wystarczającej temperatury, jeśli na grillu elektrycznym to nie radzę.
@eric2kretek: @baku112: jajko ma wlasciwosci emulgujace- czyli po prostu skleja mieso. Jak nie dajesz to nie dajesz, a sa tacy co daja. Mozesz sprobowac tez podlac mieso jak jest surowe odeobina bulionu wolowego, mieso bedzie bardziej soczyste- a juz szczegolnie jak mieso jest slabszej jakosci. Mozesz sprobowac dac swiezej drobno posiekanej natki pietruszki, albo kolendry.