Aktywne Wpisy
Alzena +9
Kobieta, 25-30 lat, singielka, ma stałą pracę, mieszkanie po dziadkach (powolutku sobie je remontuje), bezdzietna, ma nieduże zaufane grono przyjaciół. Po co takiej kobiecie facet? Tak szczerze. Często czytam że kobieta niczego poza swoją dupą nie wnosi do relacji z facetem - a co facet takiego niby wnosi? Większość facetów jest z damskiej perspektywy tak samo nudna/zwykła jak z męskiej perspektywy większość kobiet. Siłka, granie w gry, może jakiś żużel/piłka nożna, jakiś
cpt_foley +283
Patrzcie Mirasy co znalazłem w starej skrzynce mojej zmarłej kilka lat temu ciotki. Świadectwo szkolne pradziadka sprzed kurfa 101 lat. #ciekawostki #nostalgia #chwalesie
"Haha", "aha", "hmm"
A pokończyły studia xdd
Znajomy chad pokazał mi kiedyś swój profil. Jedyna różnica jest taka, że same piszą pierwsze, ale ponieważ nie potrafią prowadzić rozmowy to zadają c-----o ogólnikowe pytania i przerzucają tego gorącego kartofla do ciebie:
- jak Ci minał wieczór :)
- całkiem przyjemnie. Obejrzałem mecz
i cisza
i pustakowi wyczerpał się ram. Piłeczka na twojej połowie. Teraz to ty masz różową zabawiać rozmową. Ona swoją powinność spełniła. Nie podchwyci tematu i nie zapyta się o jaki mecz, czy grasz, trenujesz, chodzisz sam na siłkę itp. Facet miałby już całe drzewo tematów rozpisane, ale różowe nie potrafią bo one umieją tylko atencję odbierać. Same z siebie nic, bo nie muszą.
A do różowych, które uważają, że te tematy nie są interesujące więc po co je poruszać. Mały sekret: wasze tematy są jeszcze nudniejsze. K---a jakie one są nudne! Nikogo nie obchodzą. Każdy chłop się zmusza do słuchania tego i udawania, że go to obchodzi.
#tinder #blackpill #przegryw #zalesie #zwiazki
@eldzej_10: xDD Otaczasz się takimi ludźmi to takie rozmowy prowadzą przy tobie, niezbyt dobrze tylko świadczy o twojej inteligencji, że wyciągasz potem wnioski na
Co do tych waszych wysublimowanych męskich rozmów o nauce - Moja siostra jest lekarzem i bardzo często powtarza że według niej najgorszymi rozmówcami wcale nie są ludzie którzy kompletnie nie znają się na medycynie ale tacy którzy są "głupio-mądrzy", naczytają się kilku artykułów, obejrzą kilka filmików i wydaje im się że są znawcami tematu. Mogę się założyć że gdyby tych waszych rozmów o geopolityce, fizyce, astronomii wysłuchał ktoś
@kary_nalesniczek: Z wykształcenia jestem dziennikarzem, dużo czytam książek, interesuję się na bieżąco polityką i historią - nie mówię że wiem wszystko ale po różnych rozmowach z różnymi ludźmi jestem w stanie wywnioskować że wiem więcej na pewne tematy niż ludzie ktorzy ograniczają sie
@pianinka: Ok nie mówię że każda kobieta ma inteligencje
Mają tylko wy tymi zainteresowaniami gardzicie: sztuka, malowanie, wyszywanie, granie na instrumentach, taniec, fitness, moda, wystrój wnętrz, zdrowie, psychologia itp.
Czy to jest gorsze niż granie w csgo albo oglądanie meczy ekstraklasy? Dla mnie nie.
Ja tylko podkreślam, że różowe są przereklamowane i nudne. I jedyne co
Statystycznie ja sensownych konwersacji odbyłem niemało,
@eldzej_10: To dokładnie tak samo jak
Różnica między płciami w obłożeniu kierunków humanistycznych a ścisłych na studiach wyższych - humanistyczne w większości to kobiety, kierunki ścisłe to w większości mężczyźni (oboje chyba jesteśmy w stanie obiektywnie się zgodzić że szczególnie w Polsce mamy masę gównokierunków humanistycznych które uczą tylko teorii a kierunki ścisłe naprawdę są trudne i ciężkie do opanowania i wymagają konkretnych umiejętności).
Przekłada się to na rynek pracy gdzie kobiety w większości zatrudnione są zazwyczaj w urzędach, w pracach biurowych, obsłudze klienta, sprzątaczki, kasjerki (mam szacunek do każdej pracy żeby nie było, natomiast - jak wiemy w tych zawodach potrzeba bardziej kompetencji miękkich do których nadają się bardziej kobiety i takie zawody nie wymagają odpowiednich
Komentarz usunięty przez autora
Wynagrodzenia i różnice na korzyść mężczyzn nie wzięły się chyba z d--y bo statystycznie mężczyźni zarabiają więcej bo mają zawody wymagające wyższych umiejętności. Nadal nie
Nie, polityka to nie jest dobry przykład, polityka to miejsce, gdzie wystarczy mieć gadane i charyzmę, a nie konkretne umiejętności.
Jeśli chodzi o kwestie zarobków, to kobiety dominują w zawodach publicznych, gdzie zarobki są sztucznie zaniżane przez państwo, co nie oznacza, że lekarka reprezentuje sobą gorszy poziom niż tester czy admin sieci.
Oczywiście jak kobiety zajmują wysokie stanowiska to wina wyłącznie parytetów, żyj dalej w swojej bańce, ja ciebie