Wpis z mikrobloga

Już od dłuższego czasu nie piszę pierwszy na tinderze. Dałem sobie spokój po kilku próbach. Miałem wrażenie, że gadam z pacjentkami po lobotomii. Cały ciężar rozmowy spoczywał na mnie. Nuda w c--j. Tylko nabijasz licznik atencji pustakowi. Niech sama zdecyduje do kogo pisać bo mi szkoda czasu.

"Haha", "aha", "hmm"
A pokończyły studia xdd
Znajomy chad pokazał mi kiedyś swój profil. Jedyna różnica jest taka, że same piszą pierwsze, ale ponieważ nie potrafią prowadzić rozmowy to zadają c-----o ogólnikowe pytania i przerzucają tego gorącego kartofla do ciebie:
- jak Ci minał wieczór :)
- całkiem przyjemnie. Obejrzałem mecz
i cisza
i pustakowi wyczerpał się ram. Piłeczka na twojej połowie. Teraz to ty masz różową zabawiać rozmową. Ona swoją powinność spełniła. Nie podchwyci tematu i nie zapyta się o jaki mecz, czy grasz, trenujesz, chodzisz sam na siłkę itp. Facet miałby już całe drzewo tematów rozpisane, ale różowe nie potrafią bo one umieją tylko atencję odbierać. Same z siebie nic, bo nie muszą.
A do różowych, które uważają, że te tematy nie są interesujące więc po co je poruszać. Mały sekret: wasze tematy są jeszcze nudniejsze. K---a jakie one są nudne! Nikogo nie obchodzą. Każdy chłop się zmusza do słuchania tego i udawania, że go to obchodzi.

#tinder #blackpill #przegryw #zalesie #zwiazki
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sugmadig: @plotka: Chad here, wiec sie wypowiem. Par mam od cholery i to serio od cholery, podobnie jak co chwila powiadomien ze ktos dal mi lajka. Piszą od czasu do czasu pierwsze, ale w sumie, to az tak czesto sie to nie zdarza. Na coś co napisze ja 90% raczej odpisuje, ale tez nie jest tak kolorowo jak sie wydaje po tych eksperymentach, robionych zreszta mocno pod teze,
  • Odpowiedz
@czc007: laskom, którym zalezy na ciekawej rozmowie i fajnej relacji nie dadzą lika chadowi ( ͡° ͜ʖ ͡°), bo wiedza ze na tinderze to on siedzieć tylko z jednego powodu, atrakcyjni ludzie powyżej 8/10 nie musza korzystać z apek randkowych, wystarczy ze gdzieś wyjdą i beda przyciągać uwage, co do laski Bednarka poznała go po koncercie jak chciała autograf czy cos, no i jest to laska
  • Odpowiedz
A różowe? - obojętnie czy laska jest fryzjerką po zawodówce czy dyplomowana Pani magister po wyższej szkole gówna w suwałkach na kierunku administracja zaocznie - relacje damsko-męskie, ciuchy, kosmetyki, makijaże. Chętnie chciałbym zobaczyć jak te laski debatują o obecnej sytuacji geopolitycznej czy o przyszłości samochodów elektrycznych

@eldzej_10: xDD Otaczasz się takimi ludźmi to takie rozmowy prowadzą przy tobie, niezbyt dobrze tylko świadczy o twojej inteligencji, że wyciągasz potem wnioski na
  • Odpowiedz
@eldzej_10 @KneelYouFool
Co do tych waszych wysublimowanych męskich rozmów o nauce - Moja siostra jest lekarzem i bardzo często powtarza że według niej najgorszymi rozmówcami wcale nie są ludzie którzy kompletnie nie znają się na medycynie ale tacy którzy są "głupio-mądrzy", naczytają się kilku artykułów, obejrzą kilka filmików i wydaje im się że są znawcami tematu. Mogę się założyć że gdyby tych waszych rozmów o geopolityce, fizyce, astronomii wysłuchał ktoś
  • Odpowiedz
@kary_nalesniczek: Miałem ostatnio pokaz ekspertów od geopolityki którzy w połowie lutego twierdzili że Putin na Ukrainę nie wejdzie bo mu się to nie opłaca, tylko straszy. Wcześniej plejada ekspertów uważała że migranci na białoruskiej granicy to po prostu migranci na białoruskiej granicy i nic poza tym, a tu się okazało, że to początek wojny której miało nie być. Koń by się uśmiał.
  • Odpowiedz
Mogę się założyć że gdyby tych waszych rozmów o geopolityce, fizyce, astronomii wysłuchał ktoś kto faktycznie zajmuje się tym profesjonalnie to brzmielibyście dla nich co najmniej śmiesznie

@kary_nalesniczek: Z wykształcenia jestem dziennikarzem, dużo czytam książek, interesuję się na bieżąco polityką i historią - nie mówię że wiem wszystko ale po różnych rozmowach z różnymi ludźmi jestem w stanie wywnioskować że wiem więcej na pewne tematy niż ludzie ktorzy ograniczają sie
  • Odpowiedz
Żeby uważać, że kobiety o niczym innym nie rozmawiają tylko o szminkach i tipsach to trzeba albo zmyślać albo się umyślnie otaczać totalnymi pustakami. Tylko żadna wartość w takich obserwacjach, bo ja również ci mogę powiedzieć o podsłuchanych rozmowach facetów w pubie i gwarantuję ci, że nie dyskutują o żadnych technologiach przyszłości czy historii numizmatyki tylko o dupach, samochodach i piwach.

@pianinka: Ok nie mówię że każda kobieta ma inteligencje
  • Odpowiedz
@sugmadig: Nie wiem czego sprowadzasz to wszystko do tindera. 90% kobiet jakie w życiu poznałem miała tragicznie ograniczony światopogląd i zainteresowania, dosłownie większość okazji gdzie zebrało się kilka kobiet to zawsze to samo- stawały w grupce i pier..y o bluzkach z zary, narzeczonym iwonki, kosmetykach, fryzjerach i w późniejszych latach o netflixie. Nieistotne jest w tym temacie wykształcenie czy status społeczny, ostatnimi czasy spotykałem się z kobietami zarówno sprzedającymi w
  • Odpowiedz
@sugmadig w innym wątku się zgodziliście, że baby są tylko do ruchania, a tu nagle żale, że nie mają zainteresowań. Po co zainteresowania do ruchania?

Mają tylko wy tymi zainteresowaniami gardzicie: sztuka, malowanie, wyszywanie, granie na instrumentach, taniec, fitness, moda, wystrój wnętrz, zdrowie, psychologia itp.

Czy to jest gorsze niż granie w csgo albo oglądanie meczy ekstraklasy? Dla mnie nie.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ja się nie zgodziłem. Jestem już w takim wieku, że każda dziura jest taka sama jeśli zamkniesz oczy. Na prawdę nie ma co tu filozofować. Poza tym 90% chłopa #przegryw nigdy nie ruchała i myślą, że z chwilą kiedy zapeklują korniszona to nagle ich problemy znikną a wszyscy złapią się za rączki i zaśpiewają "barkę"
Ja tylko podkreślam, że różowe są przereklamowane i nudne. I jedyne co
  • Odpowiedz
@plotka: mhhmm oczywiście, jak laska zobaczy typa o wyróżniających się rysach twarzy, ale bez zdjęć typu BMW/gola klata/zwiedzanie swiata i z sensownym opisem, który raczej pokazuje że ma się więcej niż mniej oleju w głowie, to oczywiście jej pierwszą myślą jest danie w lewo. Tak to działa z pewnością ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z pewnością też dlatego mam tyle par.

Statystycznie ja sensownych konwersacji odbyłem niemało,
  • Odpowiedz
Ok nie mówię że każda kobieta ma inteligencje meduzy - natomiast mam w życiu za sobą masę przerobionych znajomości z różowymi na różnym polu znajomości - prywatnie, z pracy zawodowo, na studiach itp itp - i jakieś 80 procent z nich naprawdę nigdy nie miało ciekawych tematów do rozmowy, odnosiło się tylko wrażenie że z takimi kobietami co najwyżej pogadało się o pierdołach tylko.

@eldzej_10: To dokładnie tak samo jak
  • Odpowiedz
A faceci się mocno jakoś różnią od tego co piszesz? Ostatnio byłem na targach przemysłowych w mieście wojewódzkim. Godzinę przed rozpoczęciem przy targach, w okolicznych sklepach typu żabka zaczęło się zbierać dużo ludzi, głównie faceci z branży czekający na rozpoczęcie imprezy. Ty myślisz że o czym tam były rozmowy ? O wpływie zagrożenia inwazja na Tajwanie na kurs dolara ? O najnowszych osiągnięciach z dziedziny techniki ? Większość facetów gadała tam przede
  • Odpowiedz
@pianinka: Dobra to może inny przykład mający przełożenie zainteresowań na edukację i rynek pracy.

Różnica między płciami w obłożeniu kierunków humanistycznych a ścisłych na studiach wyższych - humanistyczne w większości to kobiety, kierunki ścisłe to w większości mężczyźni (oboje chyba jesteśmy w stanie obiektywnie się zgodzić że szczególnie w Polsce mamy masę gównokierunków humanistycznych które uczą tylko teorii a kierunki ścisłe naprawdę są trudne i ciężkie do opanowania i wymagają konkretnych umiejętności).

Przekłada się to na rynek pracy gdzie kobiety w większości zatrudnione są zazwyczaj w urzędach, w pracach biurowych, obsłudze klienta, sprzątaczki, kasjerki (mam szacunek do każdej pracy żeby nie było, natomiast - jak wiemy w tych zawodach potrzeba bardziej kompetencji miękkich do których nadają się bardziej kobiety i takie zawody nie wymagają odpowiednich
  • Odpowiedz
@eldzej_10: Różnica między płciami jest również taka, że więcej kobiet kończy jakiejkolwiek studia wyższe, no ale wiadomo, pewnie gównokierunki, a jak nie to siedzą na kasie. Nie to co faceci, którzy masowo nie kończą żadnej edukacji wyższej, ale widzisz co chcesz widzieć, IT, finanse, przedsiębiorców, a nie Zenków i Zdzisiów, którzy jak ich Halinka siedzi na kasie to idą pić p--o na budowę. O tym pisałam mówiąc, że 80% społeczeństwa
  • Odpowiedz
@pianinka: Ty natomiast nie uwzględniasz skali zatrudnienia - nie przeczę że kobiety nie wykonują prestiżowych i wymagających konkretnych umiejętności zawodów nadal jest to dużo mniejsza odsetek niż wśród mężczyzn. Jednym z przykładów może być też polityka gdzie posłanki zajmują w Sejmie jakieś 20-30 procent miejsc.

Wynagrodzenia i różnice na korzyść mężczyzn nie wzięły się chyba z d--y bo statystycznie mężczyźni zarabiają więcej bo mają zawody wymagające wyższych umiejętności. Nadal nie
  • Odpowiedz
@eldzej_10:

Nie, polityka to nie jest dobry przykład, polityka to miejsce, gdzie wystarczy mieć gadane i charyzmę, a nie konkretne umiejętności.

Jeśli chodzi o kwestie zarobków, to kobiety dominują w zawodach publicznych, gdzie zarobki są sztucznie zaniżane przez państwo, co nie oznacza, że lekarka reprezentuje sobą gorszy poziom niż tester czy admin sieci.

Oczywiście jak kobiety zajmują wysokie stanowiska to wina wyłącznie parytetów, żyj dalej w swojej bańce, ja ciebie
  • Odpowiedz