No to skoro baza pustostanów już jest to od stycznia podatek od pustostanów można wprowadzać chyba że ktoś przedstawi aktualne papiery że użytkuje ten lokal ( ͡°͜ʖ͡°) zresztą Ministerstwo Finansów samo twierdziło że trwają prace nad takim podatkiem. Wychodzi na to że jedno na 8 mieszkań lub domów stoi puste w Polsce.
@gorzki99: jeśli jest zamieszkałe nie jest pustostanem, jeśli nie ma najemcy będą musieli rozszerzyć ich dostępność, samorządy na pewno będą zwolnione z tego obowiązku, możliwe że ten podatek będzie zasilał właśnie samorządy po zmianach z redystrybucji podatku dochodowego
@gorzki99: raczej mieszkania należące do gmin nie stoją puste a są do nich długie kolejki, właśnie dlatego napisali że może to być element polityki społ-gospodarczej czytaj zaoferują Ci mieszkanie z możliwością przeprowadzki skoro mają już wszystkie dane zebrane
@gorzki99: może wprowadzą coś takiego jak we Włoszech, mieszkanie na zadupiu za 1000zł tylko musisz tam mieszkać minimum 5-7 lat płacić PIT i sam je wyremontować ( ͡°͜ʖ͡°) Uwierz mi że nawet najbardziej rozwalone mieszkanie w lokalizacji gdzie kupno kosztuje 0,5mln by miało wzięcie ( ͡°͜ʖ͡°)
@statystyczny_yt: ten spis jest c---a wart, to raz. Dwa - rozkład geograficzny, większość pustostanów jest na zadupiach (spróbuj sprzedać stary poniemiecki dom gdzieś na głębokiej wsi, która się wyludna
No to skoro baza pustostanów już jest to od stycznia podatek od pustostanów można wprowadzać chyba że ktoś przedstawi aktualne papiery że użytkuje ten lokal ( ͡° ͜ʖ ͡°) zresztą Ministerstwo Finansów samo twierdziło że trwają prace nad takim podatkiem. Wychodzi na to że jedno na 8 mieszkań lub domów stoi puste w Polsce.
Chyba, że naganiacze od razu mieli na myśli te pustostany; brakuj... mamy 2 miliony pustostanów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@statystyczny_yt: Ja to widze inaczej.
Pustostany to takze "mieszkania komunalne" ktore ma kazda gmina (czy tam
@statystyczny_yt: Jak ja to lubie :) To jest piekne.
@statystyczny_yt: Chyba zartujesz?
Byles kiedys ogladac taki pustostan "od
Komentarz usunięty przez autora
@gorzki99: no tak, lepiej dopłacać było do RNS i MDM zamiast wyremontować pustostany :)
Komentarz usunięty przez autora