Wpis z mikrobloga

Wszystko fajnie, tylko na jaka pozycje Rudiger przyjdzie do Realu? Ma 30 na karku, nie jest to transfer na lata. Mendy będzie wtedy out? Chyba, że obrona będzie wygladala - Alaba - Rudiger - Militao - Mendy zepchnięty na prawą, co średnio mi się widzi,

+ wciąż brakuje potencjalnego przecinaka, który będzie w stanie wejść w buty Casemiro i prawego skrzydła, chociaż tutaj tez będzie problem, bo Mbappe to gracz na pozycje Viniego/Benzemy i Vini tez będzie w tej sytuacji musiał być zepchnięty na prawa, ciekawi mnie jak to zostanie rozwiązane w przyszłym sezonie.

#realmadryt
#pilkanozna
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zawsze będzie opcja przesunięcia Alaby na pozycję Casemiro i wtedy w środku obrony Militao i Rudiger. Sezon jest długi, dobrze mieć wiele opcji.
  • Odpowiedz
Chyba, że obrona będzie wygladala - Alaba - Rudiger - Militao - Mendy zepchnięty na prawą, co średnio mi się widzi,

@Osqr: Skąd pomysł, że Alaba miałby grać na lewej obronie, skoro go to w ogóle nie interesuje i nawet w tym sezonie grał tam jedynie w bardzo awaryjnych sytuacjach (w pierwszej kolejności grali tam Marcelo czy nawet Nacho, kiedy Mendy był niedostępny)?

Moim zdaniem, Rudiger będzie dodatkową opcją, pozwalającą
  • Odpowiedz
@Osqr: też wolałbym kogoś w stylu varane w 2011, żeby wskoczyć do 11 za 2-3 sezony za alabę, ale za "darmo" przyjdzie niezły cb. i nikt nie będzie spychany, po prostu wygra lepszy z trójki mili, alaba, rudiger, a i rotacji będzie więcej w obronie. obecnie mendy gra z jakimś niedoleczonym urazem i co chwilę wypada, a jak mili ma gorszy dzień to nawet nie ma go kim zastąpić bo
  • Odpowiedz
co do braków na innych pozycjach to mi bardziej brakuje kreatora do środka pola niż kolejnego 6/b2b (a tchouameni chyba będzie powijany i tak), chyba że ceballos zostanie i dostanie trochę minut tylko co z kroosem wtedy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
tylko co z kroosem wtedy

@klodwandam: Ja bym proponował, żeby Carlo wyszedł ze strefy komfortu i ustalał skład według uwaga - formy zawodnika ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Beeercik: no, gdyby tylko carlo był trenerem, który nie ma problemu ze wzniecaniem pożarów w szatni to pewnie kroos by poleciał na ławkę, ale s----------e niemca w hierarchii nie jest w stylu zarządzania kadrą przez włocha. a ostatnia historia pokazuje, że lepiej madrytowi się wiedzie jak w szatni jest spokój, nawet jeśli grać mają kroos czy wcześniej isco lub marcelo
  • Odpowiedz
@rooger: co? Alaba zawodził na lewej? Xdd były 2-3 mecze pod nieobecność Mendyego, gdzie Alaba zaczynał na lewej, a Nacho na środku, ale trener musiał to zamienić, bo wychodził na raz jak amator. Musiał go odsunąć od bramki, a potem nawet Lucas go wygryzł z podstawy ma prawej jak nie mógł grać Carvajal. Alaba dużo więcej daje do przodu niż w obronie, głową gra fatalnie i jestem pewien, że wolałby
  • Odpowiedz
co? Alaba zawodził na lewej?

@rydzykant:

Skąd pomysł, że Alaba miałby grać na lewej obronie, skoro go to w ogóle nie interesuje i nawet w tym sezonie grał tam jedynie w bardzo awaryjnych sytuacjach (w pierwszej kolejności grali tam Marcelo czy nawet Nacho, kiedy Mendy był niedostępny)?

Powiedz mi, które słowo w tej wypowiedzi sugeruje, że Alaba zawodził na lewej stronie?
  • Odpowiedz
@rooger: napisałaś, że w pierwszej kolejności grał tam Nacho czy Marcelo, a on był dopiero kolejną opcją w razie potrzeby, czyli jakby trener mu tam nie ufał. To sugeruje, że w tych nielicznych wypadkach występów na lewej obronie zawodził. Było natomiast inaczej, bo przesunięcie go do środka nastąpiło z powodu słabego wtedy Nacho.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Osqr: mi się tak francuska kolonia źle pachnie, a Mbappe zły wpływ miał Neymar, gdyby przyszedł Pogba i robimy akcję jak w MU to będzie kryzys i rozłam, chyba że Pogba jest zbyt dumny żeby grać z dziadami united i w Madrycie będzie cisnął, bo talentu nikt nie odmówi mu
  • Odpowiedz
@Osqr: Rudiger w bloku 2 środkowych będzie o---------l takie numery ze Real szybko zrozumie jaka wtopę zrobili. Identyczna sytuacja jak z D Luizem- spoko stoper ale tylko do gry w 3ke
  • Odpowiedz
@rooger: nie chce grać, bo co? Bo jakaś gazetka tak napisała kilka lat temu jak był w Bayernie? Czy skąd masz taką informację? Wg mnie ciągnie go do przodu, więc na boku ma więcej szans na podłączanie się. Poza tym na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że za wysoki nie jest grą głową to jego minus
  • Odpowiedz