Wpis z mikrobloga

Williams jest zainteresowany kierowcą rezerwowym Alpine, Oscarem Piastri na przyszły sezon. Wiem, że mówiłem, że Oscar Piastri może potencjalnie trafić do Aston Martina. Wygląda na to, że się myliłem. I faktycznie, Oscar Piastri i Alpine rozważają potencjalnie Williamsa jako miejsce dla Oscara Piastri na przyszły rok. Nie wiem, czy będzie to miejsce po Alexie Albonie czy Nicholasie Latifi.

#f1
P.....z - > Williams jest zainteresowany kierowcą rezerwowym Alpine, Oscarem Piastri ...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Prychacz: Williams wraca do korzeni i decyduje się na zmianę dostawcy silnika na Renault. Piastri z miejscem na przyszły/2024 rok. Przykład Latifiego powinien być polem do dyskusji o dodaniu kilku przepisów regulaminu superlicencji. Jeżeli gnijesz 4-5 lat w Formule 2, nie powinieneś móc jeździć w F1. Ale "cash is king".
  • Odpowiedz
@Prychacz: nie wierzę, że Albon zniknie. Biorąc pod uwagę, że w poprzednim sezonie to jeździł tyle co na treningu i w symulatorze, to radzi sobie całkiem dobrze.

Albon to taki typowy średniak dolnego sortu, którego można wrzucić do top 15 najlepszych kierowców sezonu (przy czym zamykałaby tę stawkę). Mimo wszystko to klasa wyżej od Latifiego, który moim zdaniem jest najgorszym kierowcą z ostatnich kilku sezonów.
  • Odpowiedz