Wpis z mikrobloga

Jestem w szoku jak te kobiety nie myślą za kółkiem.

Jechałem właśnie z różowa i ręce mi opadły.
Jedziemy prosto droga kierowana znakiem jak poniżej a ona jedzie prosto bez kierunkowskazu w prawo. Raz, drugi ale potem już nie wytrzymałem...

Oczywiście wszyscy przed nami czekają na to co zrobimy bo sztuka wielka dać kierunkowskaz zjazdowy i nie wiadomo gdzie jaśnie pan pojedzie dramat xD

I potem olaboga czemu są taki korki? No właśnie temu. Czasem trzeba użyć mózgu i coś pomyśleć.

Trochę ją docisnalem o to i potem już ładnie mrugała ale kątem oka dostrzegłem że ma łzy w oczach. Nie dziękujcie

#rozowepaski #motoryzacja #prawojazdy
blackghost - Jestem w szoku jak te kobiety nie myślą za kółkiem.

Jechałem właśnie z ...

źródło: temp_file6642361710048773210

Pobierz
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jedziemy prosto droga kierowana znakiem jak poniżej a ona jedzie prosto bez kierunkowskazu w prawo.

@blackghost: Jeszcze raz. Bo nie wierze w to co czytam. musialem zle zrozumiec.

Zebysmy sie dobrze zrozumieli - mozesz na znaku narysowac jak jechaliscie? Bo slowny opis to jakas magia na za wysokim poziomie.
  • Odpowiedz
@blackghost: jadac prosto nie zmieniasz kierunku, wiec jaki kierunkowskaz? Ten sam, co do skretu w prawo? A jak bys skrecal w prawo, to ktory kierunkowskaz? Czy bys reke wystawil?

Ludzie, droga z pierwszenstwem to normalna droga, tez ma skrzyzowania, to nie jakas magiczna "główna droga", ze zawsze z niej zjezdzajac trzeba wrzucac kierunek, niezaleznie gdzie i jak sie zjezdza.
  • Odpowiedz
ale taguj takie wpisy #pdk czy coś. coś ostatnio zarzutki łapie za często

@Wredna_pomarancza: Dokladnie. Nie mozna byc az tak glupim zeby wrzucac kierunkowskaz jadac prosto. Dalem sie zlapac :D

prosto to prosto. Jest jedno prosto ale dorysowalem
gorzki99 - >ale taguj takie wpisy #pdk czy coś. coś ostatnio zarzutki łapie za często...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Tak trudno dać kierunek że zjeżdżasz?

@blackghost: JAKI KIERUNEK JAK JEDZIESZ PROSTO?

Miras umowmy sie - ten bait serio jest grubymi nicmi szyty. Serio brniesz w niego dalej? Czy dajesz kierunek jak jedziesz prosto?
Ktory w takim ukladzie dajesz? Prawy? lewy? czy wlaczasz oba? (awaryjne)
  • Odpowiedz
przynajmniej taką mam nadzieję.

@Wredna_pomarancza: Ponoc nadzieja umiera ostatnia. Ale z kazdym kolejnym komentarzem tego kolesia co wrzuca kierunek jadac prosto obawiam sie ze ta nadzieja juz dawno umarla :)
  • Odpowiedz
nie takie rzeczy na tym tagu widzialem :D

@pasta_alla_carbonara: Oj ja tez :) Tagu nie obserwuje ale na mikro sie pojawia.

Wiesz co jest najsmieszniejsze? ja nie mam PJ :) Lata i tysiace km na rowerze (od roku jakos 1993) zrobione. Z przepisami jestem (staram sie byc) na biezaco. Teraz juz az tak barzdo nie potrzebuje bo zdrowie nie pozwala jezdzic. A tyle glupot co ja tu widzialem to nie
  • Odpowiedz
Ostatnio w robocie zdziwilem 2 kolesi ze w pewnych sytuacjach to oni musza ustapic pieszemu nawet jak nie ma pasow. Byli mega zdziwieni.

@gorzki99: bo egzamin na prawo jazdy nie uczy przepisow jak trzeba, ludzie wyjezdzaja na jazdy bez skonczenia teorii, do teorii tylko zakuwaja testy, a jak ktos ma prawo jazdy zrobione w sluzbach mundurowych to juz w ogole zna max 5 znakow na krzyz i ledwo ogarnia jazde
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: No ale to jest tak jakby normalne i logiczne. Nikt nie jest w stanie znac wszystkich przepisow. Dlatego kazdy normalny stara sie znac te ktore go dotycza.

Dopoki nie wieziesz czegos co wystaje to po uja masz wiedziec ile moze wystawac? Jak bedziesz mial zamiar wies=zc to doczytasz.

Prosty przyklad. Bylismy kiedys na wakacjach w norwegii. No jakos tak normalne ze przepisy zabraniaja wwozenia broni, amunicji i narkotykow. Tego
  • Odpowiedz