Aktywne Wpisy

czerwony_ptak +77
do wszystkich, którzy tak robią - po co dajecie lewy kierunkowskaz na rondzie ? co kogo obchodzi dokąd jedziecie ? ważne żeby poinformować kiedy się z tego ronda zjeżdża. dzisiaj napotkałem takiego delikwenta - jedzie i miga tym lewym i zjeżdża, cały czas świecąc lewym. da fak ?
#zalesie #polskiedrogi
#zalesie #polskiedrogi

Phallusimpudicus +639
Jechałem właśnie z różowa i ręce mi opadły.
Jedziemy prosto droga kierowana znakiem jak poniżej a ona jedzie prosto bez kierunkowskazu w prawo. Raz, drugi ale potem już nie wytrzymałem...
Oczywiście wszyscy przed nami czekają na to co zrobimy bo sztuka wielka dać kierunkowskaz zjazdowy i nie wiadomo gdzie jaśnie pan pojedzie dramat xD
I potem olaboga czemu są taki korki? No właśnie temu. Czasem trzeba użyć mózgu i coś pomyśleć.
Trochę ją docisnalem o to i potem już ładnie mrugała ale kątem oka dostrzegłem że ma łzy w oczach. Nie dziękujcie
#rozowepaski #motoryzacja #prawojazdy
źródło: temp_file6642361710048773210
Pobierz@blackghost: Jeszcze raz. Bo nie wierze w to co czytam. musialem zle zrozumiec.
Zebysmy sie dobrze zrozumieli - mozesz na znaku narysowac jak jechaliscie? Bo slowny opis to jakas magia na za wysokim poziomie.
Ludzie, droga z pierwszenstwem to normalna droga, tez ma skrzyzowania, to nie jakas magiczna "główna droga", ze zawsze z niej zjezdzajac trzeba wrzucac kierunek, niezaleznie gdzie i jak sie zjezdza.
@Wredna_pomarancza: Dokladnie. Nie mozna byc az tak glupim zeby wrzucac kierunkowskaz jadac prosto. Dalem sie zlapac :D
źródło: image
Pobierz@blackghost: JAKI KIERUNEK JAK JEDZIESZ PROSTO?
Miras umowmy sie - ten bait serio jest grubymi nicmi szyty. Serio brniesz w niego dalej? Czy dajesz kierunek jak jedziesz prosto?
Ktory w takim ukladzie dajesz? Prawy? lewy? czy wlaczasz oba? (awaryjne)
@Wredna_pomarancza: Ponoc nadzieja umiera ostatnia. Ale z kazdym kolejnym komentarzem tego kolesia co wrzuca kierunek jadac prosto obawiam sie ze ta nadzieja juz dawno umarla :)
@pasta_alla_carbonara: Oj ja tez :) Tagu nie obserwuje ale na mikro sie pojawia.
Wiesz co jest najsmieszniejsze? ja nie mam PJ :) Lata i tysiace km na rowerze (od roku jakos 1993) zrobione. Z przepisami jestem (staram sie byc) na biezaco. Teraz juz az tak barzdo nie potrzebuje bo zdrowie nie pozwala jezdzic. A tyle glupot co ja tu widzialem to nie
@gorzki99: bo egzamin na prawo jazdy nie uczy przepisow jak trzeba, ludzie wyjezdzaja na jazdy bez skonczenia teorii, do teorii tylko zakuwaja testy, a jak ktos ma prawo jazdy zrobione w sluzbach mundurowych to juz w ogole zna max 5 znakow na krzyz i ledwo ogarnia jazde
@johny-kowalski: zmieniasz pas ruchu jadac prosto przez skrzyzowanie? Na skrzyzowaniu z pierwszenstwem lamanym wrzucamy kierunek jadac prosto? To jaki mam wrzucic kierunek skrecajac w prawo?
Dopoki nie wieziesz czegos co wystaje to po uja masz wiedziec ile moze wystawac? Jak bedziesz mial zamiar wies=zc to doczytasz.
Prosty przyklad. Bylismy kiedys na wakacjach w norwegii. No jakos tak normalne ze przepisy zabraniaja wwozenia broni, amunicji i narkotykow. Tego
@mk321: No i to jest odpowiednie rozwiazanie (tak jak lewy na rondzie :DDDD)