Jak szybko ładować taki pociąg? Problem pojawia się, gdy inserter łapie 3 turrety, a w pociągu było miejsce tylko na 2 - wtedy już nie załaduje radarów/roboportów, bo ciągle ma w łapce jeden turret (jest zatrzymany jak ten na dole, który trzyma tory). Zmieniłem im stacki na 1, ale to bardzo powoli ładuje w takiej sytuacji :/ Pozostaje chyba rozdzielenie tych rzeczy do pojedynczych skrzynek (itemków mam tylko 10, a miejsca na skrzynki 12)? #factorio
@paczelok: jak lubisz siedzieć i móżdżyć żeby to co stworzysz działało lepiej i wydajniej i efektywniej to tak. Straszny złodziej czasu (ja mam 1000h wygrane), a społeczność modowa sprawia że możesz załadować moda który Ci komplikuję grę i sprawia że wszystko co się do tej pory nauczyłeś musisz nauczyć się jeszcze raz Gra dla ludzi z OCD, trochę masochistów, polecam serdecznie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Ranger możesz dodać do pociągu warunek na odjazd np 5 sek bezczynności. Wtedy jak nic nie będzie załadowane ani wyładowane przez 5 sek to pociąg odjedzie. Jak wróci to doładuje. Oczywiście pod warunkiem że tylko ten pociąg tam jeździ
@Ranger: nie mieszaj rzeczy w skrzynkach - wtedy od razu odpada jeden problem (robot ma w łapce nie tą rzecz co trzeba) używaj stack inserterów używaj inserterów z obu stron wagonu każdy wagon może mieć 6 inserterów a używasz tylko 4 używaj wielu dedykowanych wagonów na osobne rzeczy
@Niebadzsmokiem: po co rozwiązywac problem skoro można go uniknąć stosując dobre praktyki :) sam jeszcze źle napisałem - każdy wagon może mieć 12 inserterów (po 6 z obu stron) i jeszcze najlepiej gdyby to były stacki a nie zwykłe jak na focie
@mojemacki: w dalszym ciągu możesz zastosowac metode 1 typ itemku = 1 skrzynia co rozwiąże oryginalny problem bo tutaj typów itemków jest 10 + stack insertery + więcej skrzyń na itemki które mają najwieksze stacki czyli ziemia i szyny
Zmieniłem im stacki na 1, ale to bardzo powoli ładuje w takiej sytuacji :/
Pozostaje chyba rozdzielenie tych rzeczy do pojedynczych skrzynek (itemków mam tylko 10, a miejsca na skrzynki 12)?
#factorio
źródło: comment_1650541304LZDGmaYu6bGXhG0YzMP5Ay.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Gra dla ludzi z OCD, trochę masochistów, polecam serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kaosha: wut ᶘᵒᴥᵒᶅ w google nie znajduję takich rozwiązań, zawsz jest max 6 na stronę wagonu
@paczelok: świetna - odpal sobie darmowe demo i szybko się dowiesz, czy to dla Ciebie ;)
#edit:
AAAAA, czaję - dwa czerwone obok siebie i dwie skrzynki obok siebie (。◕‿‿◕。)
używaj stack inserterów
używaj inserterów z obu stron wagonu
każdy wagon może mieć 6 inserterów a używasz tylko 4
używaj wielu dedykowanych wagonów na osobne rzeczy
sam jeszcze źle napisałem - każdy wagon może mieć 12 inserterów (po 6 z obu stron) i jeszcze najlepiej gdyby to były stacki a nie zwykłe jak na focie
Klikasz środkowym klawiszem na pole w wagonie, i możesz filtrować co tam Może zostać włożone.