#irc #linux #niewiemjaktootagowac #ircnet Hej, kieeeeeedyś(gdzieś tak 2001-2005) siedziałem na kilku kanałach, sprawdzałem przez klienta WWW, pustynia:( . Czy jest możliwość że większe kanały przeniosły się na inne sieci serwerów? Sieć IrcNet się nie rozdwoiła? Czy zwyczajnie, ludzie się rozeszli? Chcę nostalgicznie pozwiedzać, może jakimś cudem spotkam starych znajomych, ale do dziś pamiętam jakie tam znudzone "magiki" siedziały(nie mówię że hakerzy, ale hakerzy;)). Jak teraz wygląda sprawa bezpieczeństwa korzystania z IRC (ircNet i inne) Mam Linuxa(absolutnie minimalna wiedza typu przyklejanie z Google), mam Windowsa, może odpalę mIrca pod Win10 w VirtualBoxie i starczy?:) Albo Linuxa w Linuxie? Czy nie ma potrzeby i i zaktualizowany klient IRC wystarczy?
@RabarbarDwurolexowy: pod Linuksa jest Irssi. Część serwerów IrcNet na pewno jest już wyłączona. Niewiele osób jeszcze tam zagląda, chyba głównie boty starych wyjadaczy.
@RabarbarDwurolexowy: jeżeli masz kontakty do starych znajomych, to może oni powiedzą, czy gdzieś nadal sie spotykają? Może na kanale #polska czy innym popularnym byłoby dobrym pomysłem zapytać. Może nawet o konkretne, rozpoznawalne osoby.
Discord bardzo przypomina IRC-a, to taka nowocześniejsza wersja, ale czy ludzie się tam przenieśli? Nie mam pojęcia.
Chłop co odpalił Patronite jakieś 5 godzin temu i sru ma 13 kafli na miesiąc xD
A znając regularność SciFuna, to te 13 tysi będzie szło na nic nie robienie - choć może to go zmobilizuje i przynajmniej raz na miesiąc coś dostaniemy.
Hej,
kieeeeeedyś(gdzieś tak 2001-2005) siedziałem na kilku kanałach, sprawdzałem przez klienta WWW, pustynia:( .
Czy jest możliwość że większe kanały przeniosły się na inne sieci serwerów? Sieć IrcNet się nie rozdwoiła? Czy zwyczajnie, ludzie się rozeszli?
Chcę nostalgicznie pozwiedzać, może jakimś cudem spotkam starych znajomych, ale do dziś pamiętam jakie tam znudzone "magiki" siedziały(nie mówię że hakerzy, ale hakerzy;)).
Jak teraz wygląda sprawa bezpieczeństwa korzystania z IRC (ircNet i inne)
Mam Linuxa(absolutnie minimalna wiedza typu przyklejanie z Google), mam Windowsa, może odpalę mIrca pod Win10 w VirtualBoxie i starczy?:) Albo Linuxa w Linuxie?
Czy nie ma potrzeby i i zaktualizowany klient IRC wystarczy?
źródło: comment_16504417002zJsNo8MGKpikWiTQPnb6g.jpg
PobierzSporo też siedzi na Matrix (ale to nie IRC)
Nie wiem, odpal coś i wbijaj :P chyba bezpiecznie jest
Discord bardzo przypomina IRC-a, to taka nowocześniejsza wersja, ale czy ludzie się tam przenieśli? Nie mam pojęcia.