Wpis z mikrobloga

#ukraina #wojna

To jest niesamowite, jak wszyscy wyśmiewają w Polsce rosyjska propagandę, kiedy równocześnie połowa Polaków wierzy w b---ę w samolocie do Smoleńska i bez mrugnięcia łyka propagandę #tvpis
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miki4ever: dzisiaj, też pisali o "1984" w kontekście tego co chce zrobić ich(Rosji) minister edukacji, tyle że nasz też to samo wprowadza od września. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@miki4ever: mam własny rozum i też uważam że to był zamach. Można nie lubić Kaczyńskiego ale jak ktoś wierzy że jakaś brzoza potrafi rozbić samolot to dla mnie jest dzbanem
  • Odpowiedz
mam własny rozum i też uważam że to był zamach. Można nie lubić Kaczyńskiego ale jak ktoś wierzy że jakaś brzoza potrafi rozbić samolot to dla mnie jest dzbanem

@Lukaxd: I jakby byl chocby jedna przeslanka, ktora potwierdza twoja teorie to tez bym sie zastanawial. Natomiast brzoza nie ma znaczenia, oni byli na takim poziomie, ze nawet ta fikcyjna b---a nie miala znaczenia, byli za nisko ze zbyt wysoka predkoscia.
  • Odpowiedz
@Lukaxd no mirku, ja też miałem wątpliwości na świeżo. Ale Lasek to jest doświadczony i inteligentny gość - i jego komisja jednoznacznie obaliła teorię o zamachu. Z drugiej strony mamy komisje Macierewicza - która nie dowiodła niczego poza tym, że:

- puszki redbulla łatwo zgnieść
- szklarnie ogrodowe z allegro nie są w stanie przetrwać wybuchu trotylu
- parówki to słaby materiał na skrzydła samolotu
  • Odpowiedz
@Lukaxd: no brzoza ci samolotu nie rozbije, ale skrzydło już u-------i. To wystarczy, żeby samolot sam się rozbił. Poza tym gdyby nie ta brzoza to o ziemię bezpośrednio by z------i i tak, więc niczego ona tu nie zmienia.
  • Odpowiedz
@miki4ever:

Rosjanie zestrzelili samolot holenderskich linii lotniczych pełen cywili,
Przez lata likwidowali oponentów politycznych nowiczokiem i pierwiastkami radioaktywnymi
Chcieli zlikwidować Juszczenkę, prezydenta Ukrainy
Stosują b--ń zakazaną przez konwencje międzynarodowe podczas wojny
  • Odpowiedz
Rosjanie zestrzelili samolot holenderskich linii lotniczych pełen cywili,

Przez lata likwidowali oponentów politycznych nowiczokiem i pierwiastkami radioaktywnymi

Chcieli zlikwidować Juszczenkę, prezydenta Ukrainy

Stosują b--ń zakazaną przez konwencje międzynarodowe podczas wojny na Ukrainie

@dplus2: I na to wszystko
  • Odpowiedz
kiedy równocześnie połowa Polaków wierzy w b---ę w samolocie

@miki4ever:
xD szczerze, to nigdy nie spotkałem żadnego zwolennika zamachu smoleńskiego. Nawet najbardziej zatwardzieli pisowcy na mojej drodzy raczej w to nie wierzyli.
  • Odpowiedz
@dplus2

No ciężki przypadek jesteś. Ale w ten sposób można ten "zamach" przyklepać każdemu.

A może to USA specjalnie wywołały ten zamach, żeby podjudzić przeciwko ruskom i zagwarantować sobie zmotywowany front w NATO
  • Odpowiedz
@Porucznik_Nos:

No cóż, niektórzy nie są w stanie łączyć kropek. Nie można wymagać od wszystkich inteligencji. Niektórzy po prostu wolą rozrywkę jakości Soku z Buraka, albo jak im nogi śmierdzą.
  • Odpowiedz
@dplus2:
typie, rozumiem, że wydaje ci się, że jesteś inteligentniejszy od większości ludzi na świecie. Ale zastanów się, czy tam "połącz kropki". Jaka to jest, ze ludzie którzy mają autorytet, doświadczenie i sporo sukcesów zawodowych na koncie uważają, że to nie był zamach. A ty, który jesteś anonimowym użytkownikiem wykopu, bez żadnych przestawionych czy udokumentowanych nam (innym wykopowiczom) poświadczeń Twojej wiedzy oraz żadnych dowodów na poparcie swojej tezy - uważasz,
  • Odpowiedz
@Porucznik_Nos: Spędziłem dziesiątki jeśli nie setki godzin nad tym tematem badając każde doniesienie medialne i wypowiedzi ludzi związanych z katastrofą, którzy następnie "wyhuśtali się" po swoich wypowiedziach. Jest taka masa materiału w necie, że naprawdę trzeba nie chcieć ich zrozumieć aby nie mieć chociażby istotnych podejrzeń.

Ja naprawdę, nie chcę przepisywać tej części internetu jakiemuś anonowi. Mam to gdzieć co myślisz. Jedyne odczucie jakie mi towarzyszy to politowanie czytając takie teksty.

Obejrzyj sobie takie dwa materiały, to taki zupełny elementarz
  • Odpowiedz