Aktywne Wpisy
silnikAtrakcyjny +242
Niepojęte jest dla mnie jak mieszkając w b0lzce w XXI wieku można narzekać na upały. Są różne zdobycze techniki klima, wentylatory,przewiewne ubrania, lodówki z zimnymi napojami a i tak znajdą się tacy co umierają bo olaboga 30 stopni jest przez dwa tygodnie. Ile tej pory roku które względnie można nazwać w tym kraju latem mamy? 2-3 miesiące. Cała reszta to chlapa, szarówka, ciemności, ciągły deszcz. Ale hehe wystarczy się ciepło ubrać. Latem
KosmicznyPaczek +519
W weekend byłem na spotkaniu ze starą znajomą ze środowisk lewicowych (grono, które opuściłem). Rozmowa zeszła naturalnie na tematy polityczno-socjologiczne.
Od słowa do słowa, koleżanka gotowała się coraz mocniej, kiedy tłumaczyłem jej moje zdanie nt. hipokryzji współczesnych kobiet oraz ruchów feministycznych. Gdy mówiłem o niesprawiedliwych wyrokach w sądach rodzinnych, w których mężczyźni są gnojeni dla zasady oraz o egzystencji gwałtu kobiety na mężczyźnie - olewanym i bagatelizowanym przez społeczeństwo - koleżanka się #!$%@?ła i wyskoczyła z kartą, że - uwaga - stałem się chorym, prawicowym homofobem XD XD XD.
Zapytałem, jak mogę być homofobem, jeżeli jestem osobą bi i w pełni wspieram środowisko gejów, aby mieli jak największe prawa, bo to poniekąd również w moim interesie (?). Usłyszałem, że jako „bi cis man” jestem właściwie jak hetero - a nawet gorszy - bo wykorzystuję „młodych, naiwnych twinków” tak jak i dziewczyny, którymi manipuluję i szybko urywam kontakt xD
Potem był jeszcze monolog, który w skrócie brzmiał: nie można wspierać osób LGBT, jeżeli nie wspiera się feminizmu. Kurtyna i bez komentarza.
Drogie (lewicowe) panie, będę wspierał moich gejowskich braci, tak jak i wszystkich mężczyzn, bo tak wam #!$%@? od tej hipokryzji i cyrku twitterowo-tiktokowego, że już nawet próbujecie cancellować osoby biseksualne, bo nie pasują wam do agendy.
Współczesne kobiety to w większości odrealnione agresorki. Zobaczycie, że za parę lat zacznie się agenda #!$%@? do osób trans i gejów.
#neuropa #bekazlewactwa #blackpill #redpill #bekazrozowychpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #pieklomezczyzn #4konserwy #teczowepaski
@RzutKamieniem: równie dobrze mógłbyś napisać, że abolicjonizm jest rakiem, bo podważa społeczny system, w tym przypadku niewolnictwo? widzisz absurd?
kult aborcji? wth? leczenie kanałowe zęba traktujesz jak niepożądaną konieczność czy codzienną usługę? bo moim zdaniem to jedno i drugie.
Komentarz usunięty przez autora
Kult aborcji w sensie, że w dyskursie feministycznym jest traktowana jako zwyczajny zabieg albo jakiś symobl wyzwolenia kobiet, podczas gdy jest to procedura kończąca życie żywej istoty i powinno się ją traktować jako konieczność, a nie dobro społeczne, albo metodę antykoncepcji.
Walczy
@RzutKamieniem: to, że patriarchat jest pozytywnym system może chyba powiedzieć tylko osoba, która z tego systemu ma jakieś benefity. nie, system, który uprzywilejowuje połowę ludzkości ze względu na płeć nie jest dobrym systemem
1. Mówisz nie tłumacząc w jaki sposób jest zły, ani nie podając alternatyw.
2. Czyli przyznajesz się do anty-natalistycznego podejścia feministek, gdzie płód można zabić od tak jak wyciska się pryszcza. Najpierw to negujesz, potem sama się do tego przyznajesz. I nie wmówisz mi, że feministki nie mają tendencji do wmawiania młodym kobietom, że rodzicielstwo to najgorsze co może się przytafić młodej kobiecie i aktywnie zniechęca je do posiadania potomstwa.
@RzutKamieniem: nie, niczego takiego nie przyznaję. podejście do tego, jaki jest status płodu nie ma nic wspólnego z antynanatlizmem. antynatalizm to pogląd filozoficzny przypisujący negatywną wartość moralną samego rozmnażania się ludzi. szastasz pojęciem antynatalizmu, a nie wiesz nawet co ono znaczy, ewentualnie robisz to
Ty jesteś lewacką mizoandryczką, a ja jestem lewackim mizoginem ¯_(ツ)_/¯
@Tywin_Lannister: ja nie jestem mizoandryczką i nie zamieszczam na wykopie tego typu treści, ale nie spodziewałam się od ciebie teraz merytorycznej odpowiedzi
@Tywin_Lannister: Osoby tansseksualne są dyskryminowane między innymi w sporcie przez feministki, które uważają to za doping płciowy. Nagle faministki potrafią okreslić płec na podstawie hormonów płciowych. Korzystanie przez osoby tans z damskich toalet tez im przeszkadza. Obrazą jest podanie płci w arkuszu maturalnym ale selekcja przed kiblem spoko.