Aktywne Wpisy
Samochód pokazuje mi 0% żywotności oleju (bo wymieniałem go lekko ponad rok temu). Aktualnie nie mogę jechać nigdzie i go wymienić. Coś się wielkiego stanie jak tak trochę pojeżdżę? Na serio aktualnie nie mam możliwości zmiany. Ostatnia zmiana oleju 1.11.2023 i zrobione jakieś 6k km. Przewiduję, że dopiero pod koniec listopada będę w stanie zająć się tym olejem.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
xfin +24
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
#ukraina #rosja #wojna #propaganda
Nie da sie o tym narodzie mowic dobrze nie mijajac sie z faktami.
Zresztą Niemcy zajęli pół Rosji, a finalnie przerżnęli - a że Rosja jest jak III Rzesza,
@printHelloWorld: 100% zgody dlatego przy mordach szczególnie dzieci wyręczali się Ukraińcami
https://pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_dzieci_%C5%BCydowskich_w_Bia%C5%82ej_Cerkwi
A myślisz, że recesja to jest jak w czarny czwartek 1929? ;)
Ja nalezę do tej elity która gdy słyszy "czerwonoarmiści" widzi oczyma wyobraźni putlera i armię kacapów koniec tematu synek .... i nie wchodź do tej rzeki bo się w niej utopisz....
co do rubla jeszcze to Rosjanie nie potrzebuja mocnego rubla, bo sa krajem eksportowym.
200k bezrobotnych w samej Moskwie... tez naciagane, zobacz ile Moskwa ma mieszkancow.
Rosja nadal eksportuje gaz i rope do Europy,
@gdanszczanin2019: a niby kto emigrował? Górnicy? Rolnicy? Sprzedawcy w warzywniaku? ;) Masz jeszcze link z liczbą w pierwszym akapicie, bo nie chce Ci się czytać:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-16/russia-emigration-up-after-putin-s-ukraine-invasion
Nie jest w to trudno uwierzyć, bo sektor high tech zarabia w dolarach, a po zablokowaniu swiftu nie bardzo można te dolary spieniężyć inaczej niż na bezwartościowego
zawolam Cie 4 maja. ale nawet ja rosja zbankrutuje to co sie stanie? panstwo upadnie? nie, nic sie nie stanie, dalej bedzie tak jak
@gdanszczanin2019: a tacy doceniają Rosję, tylko z daleka. Wszystko jest w linkach, które wysłałem. Rosja ma największy drenaż mózgów od rewolucji październikowej i nic, absolutnie nic, poza fizycznym zamknięciem przez Putlera granic nie jest w stanie tego trendu odwrócić. Ludzie z IT, od technologii, inżynierowie, to są inteligentni ludzie, którzy mają możliwość emigracji i będą z niej korzystać, bo w Rosji nic po sankcjach nie zostanie.
Oczywiście