Aktywne Wpisy
#pracbaza
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Fennrir +38
Niezła #patodeweloperka w #katowice przebijająca chyba nawet wrocławskie nadbudówki: trzykondygnacyjna nadbudowa stanowiąca połowę wysokości budynku. Kamienice są w ewidencji, ale konserwator najwyraźniej problemu nie widzi, co innego gdyby szaraczek chciał wymienić okna, wtedy już by była "ingerencja w wygląd zabytku". IMO powinien być bezwzględny zakaz nadbudowywania zabytkowych kamienic (z jedynymi dopuszczalnymi wyjątkami w celu odtworzenia oryginalnej wysokości czy wyrównania pierzei), bo to co się dzieje w ostatnich latach to jest kompletna patologia.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
-dobre zdjęcia z przedniego i tylnego aparatu, filmiki również. I w nocy również.
-dobre bateria i/lub bardzo szybkie ładowanie
-najlepiej, by jak najdłużej był używalny (aktualizacje, brak zacięć)
#smartfon #telefony #pytaniedoeksperta
Rozumiem, że znajomym(o ile owych masz) też wciskasz takie #!$%@??
Po co ci samochód za 150k PLN, jak mój gruz za 1000 PLN też jeździ
Po
Tylko czemu mam kupować i używać, skoro wiem że brakuje mi w urządzeniach iPhone wielu rzeczy:
1. brak TouchID
2. ograniczony system
3. słaba kompatybilność z systemami, urządzeniami i akcesoriami innych firm niż Apple
4. wysoka cena produktów Apple i kompatybilnych produktów
5. utrudnione przesyłanie filmów, gier, muzyki, dokumentów
@Reezu: mam xiaomi mi5 z 2016 roku, co prawda nie korzystam już z niego ale ostatnio z ciekawości odpalałem i działa podobnie szybko jak mój telefon z 2021 roku
No i super. Masz specyficzne wymagania. Tobie nie pasuje, a milionom zadowolonych użytkowników Apple na całym świecie pasuje. Pewnie się mylą. Naiwniacy jedni :) Używaj sobie dalej tego co ci wygodnie i tyle.
Przyganiał kocioł garnkowi. Ty zrobiłeś to samo w kwestii
Niech używają co im pasuje, tylko wydają więcej kasy, na coś co jest gorsze.
Ja podałem różne absurdy, które stały się popularne na przestrzeni lat istnienia Apple w XXI wieku.
Widocznie jest "gorsze" według ciebie, a według nich nie i jest warte ceny jaką za ten sprzęt płacą.
Na dzisiejszą decyzję zakupową nie ma żadnego znaczenia, że iPhone 6 plus 8 lat temu się wyginął jak się na nim usiadło,
@Reezu: mam xiaomi mi5 z 2016 roku, co prawda nie korzystam już z niego ale ostatnio z ciekawości odpalałem i działa podobnie szybko jak mój telefon z 2021 roku
@Jurigag: Ale on miał przekocur aparat, nie?
Dziwne, skoro wiele osób mających iPhone, mówi i piszę że kupili by nowszy, ale jest trochę drogi.
Albo mają jednego iPhone'a przez 6 jak nie więcej lat, a ja w tym czasie mogę mieć trzy smartfony.
Raczej to jest istotny przykład, który nadal jest
czyli pewnie jest wykonany z tańszych materiałów
mam 120hz na iPadzie i nie widzę potrzeby obciążania procesora i baterii dodatkowymi 84hz w telefonie
mpix nie świadczą o jakości od 2010 roku już
imo faceID
Czyli pierwsze telefony musiały być z niesamowicie drogi materiałów...
To że masz jeszcze dużo nie świadczy, bo ile aplikacji/gier jest w stanie obsługiwać 120Hz.
Wiem, lecz jeżeli zrobie zdjęcie w trybie 108mpx to wyświetlając je na dużym TV
żegnam ozięble