l.....k konto usunięte 17.04.2022, 10:55:08 1 + #python #naukaprogramowaniapróbuje zrobić reverse engineering 1 kodu,kod używa biblioteki DocxTemplate do robienia masowych docx.w kodzie mma taką linię dla określenia nazwy nowego dokumentu:nametosave = template['devicesoldname']['devicenewname'].get('name') + ".docx"document.save( newdocumentname)wiadomo że template jest typu dictionary,co próbuje zrobić ten słownik, nawet z argumentami x, y, x to wywala mi błąd:template = {'devicesoldname':"x",'devicenewname':"y",'name':"z"}czy osoba bardziej doświadczona mogła by spojrzeć i podpowiedzieć, jak powinien wyglądać słownik?TypeError: string indices must be integers
Elkoss Elkoss 17.04.2022, 11:28:50 via Wykop Mobilny (Android) 1 + @luukasek: słownik jest git, ale przy name to save bierzesz ze słownika oldname i potem jeszcze z tego co wyjdzie (czyli str) próbujesz wziąć newname
l.....k konto usunięte 17.04.2022, 11:41:23 0 + @CancerLight: tak jak pisałem, robię tylko reverse engineering, to mam w kodzie i podobno działało
próbuje zrobić reverse engineering 1 kodu,
kod używa biblioteki DocxTemplate do robienia masowych docx.
w kodzie mma taką linię dla określenia nazwy nowego dokumentu:
nametosave = template['devicesoldname']['devicenewname'].get('name') + ".docx"
document.save( newdocumentname)
wiadomo że template jest typu dictionary,
co próbuje zrobić ten słownik, nawet z argumentami x, y, x to wywala mi błąd:
template = {'devicesoldname':"x",'devicenewname':"y",'name':"z"}
czy osoba bardziej doświadczona mogła by spojrzeć i podpowiedzieć, jak powinien wyglądać słownik?
TypeError: string indices must be integers
Komentarz usunięty przez autora