Wpis z mikrobloga

Kiedy Ukraina pomogla Polsce w czymkolwiek. Bo wiem ze takie Wegry wysylaly bron dla Polski w czasie 2 WS. Ukraina natomiast wbila nam nóz w plecy dogadujac sie z Nazistami.

Prosze bez hejtu, jestem na prawde ciekawy.

#ukraina
  • 80
  • Odpowiedz
@Breath_Of_Kiev: odpowiadam ruskiej onucy, ale co tam…
Pomagali nam np. przy powodzi w 2010. W bliskim mi Sandomierzu bylo 4 albo 5 zespolow z Ukrainy ze swoim sprzetem. Ba, przyjechali na pomoc jako jedni z pierwszych. Nie wiem czy procz Sandomierza byli jeszcze w innych miastach.
  • Odpowiedz
@Breath_Of_Kiev: zadales pytanie „kiedy Ukraina pomogla nam w czymkolwiek” to odpowiedzialem. Jesli mamy sie caly czas „żreć” z kazdym narodem, z ktorym w przeslosci mielismy jakies zatargi, to musielibysmy miec kose z wiekszoscia Europy. Poki co, najwieksza kose mamy z wami, ruskimi coorvami.
  • Odpowiedz
@Breath_Of_Kiev nie patrz w historię, popatrz z perspektywy jak Ukraina będzie po wojnie, wszyscy będą tam garnąć żeby brać udział w odbudowie, każdy będzie chciał sprzedać swoją technologię, swoje pustaki, swój cement, itd.
Ukraina to największy producent zboża, pasze drożeją i widzisz to już w sklepie.
Bardzo duży kraj i pracowity naród, to jest dobry kandydat do UE, NATO również żeby przesunąć granice wschodnią od nas.
Wyobraź sobie jak fajnie będzie kiedy
  • Odpowiedz
  • 0
@Breath_Of_Kiev ludzie nie dyskutować tylko banować, Tak właśnie działa propaganda, a to przedstawić argumenty i poprzestawiać trochę fakty i uwypuklić pewne aspekty, zasiać ziarno wątpliwości - kropla drąży skalę. Koleś ma przygotowane teksty, pewnie działa też na na innych portalach, i jak Rydzyk sieje sieje, a nóż coś zakiełkuje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sebgat: zgadzam się że pomagać trzeba bo daje nam to korzyść w postaci strefy buforowej. Ale.twierdzenie że są rzeczy ważniejsze od swojego własnego dobrostanu, to już pieprzenie głupot.
  • Odpowiedz
Po drugie, wystarczy być człowiekiem i zachować się jak trzeba, z honorem. Nawet nie mając z tego korzyści. Są rzeczy ważniejsze niż pieniądze.

@Sebgat: bzdura. Tylko jednostki mogą się kierować wartościami. Państwa muszą mieć to w dupie.
  • Odpowiedz