Aktywne Wpisy

Treda +334

Saeglopur +635
Zgłosiłem w Fiskars to co polskie cwaniaczki managerskie robią w fabryce w Polsce. Taka januszerka rujnuje ich marke i jest pogardą nie tylko wobec pracowników. Klient Fiskarsa nie szuka najniższej ceny i nigdy nie chce żeby produkty powstawały w warunkach współczesnego niewolnictwa.
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
źródło: obraz
Pobierz

https://tiny.pl/92b8r
Tak, wiem, wzmacniacz klasy D, więc nie spodziewam się po tym nie wiadomo czego. Mam jednak dość niewygórowane zapotrzebowanie; przede wszystkim ma służyć do obsługi TV zamiast wbudowanych głośników. Myślałem nad soundbarem, ale mam nieużywane od kilku lat kolumny podłogowe (Sony SS-F4000P) więc chyba mogłyby się nadać.
Dodatkowo sporadycznie zapewne korzystałbym z BT - muzyka z tego. Pomieszczenie do nagłośnienia ma około 50m2 i tu najbardziej się zastanawiam, czy da się sensownie napędzić tę powierzchnię? Nie chodzi mi o imprezy, ale o codzienne korzystanie z TV i kilka razy w miesiącu nieco głośniej jakiś film czy mecz. Wiem, głośniej to pojęcie względne, ale na pewno tak, żeby dało się jakoś rozmawiać podczas oglądania.
Pytam, bo trudno dawać wiarę w parametry tego sprzętu, ale może ktoś miał/ma i mógłby coś więcej o tym powiedzieć?
#wzmacniacz #audio
źródło: comment_1650047546an2QpNu6UTEAQo6yxNu0nd.jpg
PobierzPodkreślam, mowa tu o sprzęcie klasy D za kwotę niewiele ponad 600 zł, czego jestem
Nadal nie wiem na ile to element ozdobny, a na ile wpływa na walory dźwiękowe, ale dla porządku przytaczam (nie mogłem edytować poprzedniego wpisu)
@Fist_Of_Truth: wzmacniacz impuslowy w klasie D, sprawność >90% Sam zrobiłem sobie wzmacniacz na czymś takim, to maleńśtwo (pytka 90x60 mm) ma wygar 2x50W możliwe, że te 2x100W jest przesadzone, bo 30V to chyba trochę za mało do takiej mocy.
Z amazonem ktoś chyba narzekał na zwrot...
źródło: comment_1650051273zttnG3V7zwsklrMcEo8jQg.jpg
PobierzW zasadzie jestem niemal pewny zakupu, ale cały czas mam obawy o to, że (podobno) ten sprzęt sam się wyłącza po 8 sekundach, kiedy nie dostaje sygnału. Samo wzbudzanie zaś chwilkę trwa, więc pauzowanie utworów to nieporozumienie. Ciekawe też jak zachowuje się przy ciszy podczas filmów itd. Pomijając już fakt, że to upierdliwe, to nie bez znaczenia jest zapewne