Wpis z mikrobloga

Miał ktoś do czynienia z tym sprzętem?

https://tiny.pl/92b8r

Tak, wiem, wzmacniacz klasy D, więc nie spodziewam się po tym nie wiadomo czego. Mam jednak dość niewygórowane zapotrzebowanie; przede wszystkim ma służyć do obsługi TV zamiast wbudowanych głośników. Myślałem nad soundbarem, ale mam nieużywane od kilku lat kolumny podłogowe (Sony SS-F4000P) więc chyba mogłyby się nadać.

Dodatkowo sporadycznie zapewne korzystałbym z BT - muzyka z tego. Pomieszczenie do nagłośnienia ma około 50m2 i tu najbardziej się zastanawiam, czy da się sensownie napędzić tę powierzchnię? Nie chodzi mi o imprezy, ale o codzienne korzystanie z TV i kilka razy w miesiącu nieco głośniej jakiś film czy mecz. Wiem, głośniej to pojęcie względne, ale na pewno tak, żeby dało się jakoś rozmawiać podczas oglądania.

Pytam, bo trudno dawać wiarę w parametry tego sprzętu, ale może ktoś miał/ma i mógłby coś więcej o tym powiedzieć?

#wzmacniacz #audio
FistOfTruth - Miał ktoś do czynienia z tym sprzętem? 

https://tiny.pl/92b8r

Tak...

źródło: comment_1650047546an2QpNu6UTEAQo6yxNu0nd.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fist_Of_Truth: nie wiem jak ten, ale chińczycy potrafią zrobić wzmacniacz z lampami który gra tak samo z lampami jak i bez nich ( ͡° ͜ʖ ͡°) z resztą nie wiem po co te lampy i tak końcówka mocy będzie w klasie D przy takich wymiarach tej zabawki.
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert @lakukaracza_ - Podobno te lampy są wymienne i można eksperymentować. Ale to tylko gdzieś znaleziona na necie informacja wrzucona przez użytkownika. Na ile w tym efektu wizualnego, a na ile jakości audio, to już nie do mnie pytanie ;) W tej cenie jednak, jeśli ma zagrać choćby przyzwoicie, to te lampy wyglądają całkiem fajnie.
Podkreślam, mowa tu o sprzęcie klasy D za kwotę niewiele ponad 600 zł, czego jestem
  • Odpowiedz
*edit - odnośnie wymiennych lamp stoi również w opisie na stronie sprzedawcy: "zastosowanie lampy próżniowej 6K4 do zmiękczenia dźwięku i odfiltrowania sensu cyfrowego, dźwięk jest ciepły i słodki bez szumów. Wymienne lampy: 6J1, 6J2, GE5654, 6J3, 6J4, 6J5, 6Ж1п, 6AK5, itp."
Nadal nie wiem na ile to element ozdobny, a na ile wpływa na walory dźwiękowe, ale dla porządku przytaczam (nie mogłem edytować poprzedniego wpisu)
  • Odpowiedz
@Fist_Of_Truth: w lampach nie siedzę, ale ta lista kompatybilności jest jakaś mega podejrzana, trzeba by sprawdzić czy te lampy są w ogóle kompatybilne, czy tylko żarnik mają w tym samym miejscu co by ładnie świeciły, albo może podświetlane są od spodu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Biuakke: Widziałem kilka filmików na YT, tego akurat nie - dzięki.

W zasadzie jestem niemal pewny zakupu, ale cały czas mam obawy o to, że (podobno) ten sprzęt sam się wyłącza po 8 sekundach, kiedy nie dostaje sygnału. Samo wzbudzanie zaś chwilkę trwa, więc pauzowanie utworów to nieporozumienie. Ciekawe też jak zachowuje się przy ciszy podczas filmów itd. Pomijając już fakt, że to upierdliwe, to nie bez znaczenia jest zapewne
  • Odpowiedz