Aktywne Wpisy
Czy zawsze, w każdej #pracbaza musi się znaleźć jakiś ciężki typ co nie chce się integrować? Nie potrafię wyobrazić sobie sytuacji w której ktoś stawia alkohol i jedzenie, a ktoś inny nie chce brać w tym udziału. #bekazpodludzi #zalesie
jarosuaf +331
Tradycyjnie religia u moich dzieci (nie chodzą na nią) #!$%@? w środek dnia, coby frekwencja się zgadzała. Poza tym w IV klasie szkoły podstawowej jest więcej opowiadania bajek o panu z brodą na chmurce niż historii, informatyki i przyrody. Ha tfu na kk.
#bekazpisu #bekazkatoli #bekazkonfederacji
W komentarzu drugi screen.
#bekazpisu #bekazkatoli #bekazkonfederacji
W komentarzu drugi screen.
Bilans na dzisiaj 10 osób nie przyszło na umówione wizyty. Słoneczko zaświeciło i nagle nie chce się iść do lekarza. Każda wizyta dla przychodni do koszt około 40zł, które przychodnia musi ponieść tak czy siak.
Kolejne osoby z dzisiaj to rozmowa w stylu od wczoraj drapie mnie w gardle i koniecznie chciałem usłyszeć opinie lekarza na ten temat. W końcu jest "za darmo".
Nie żeby nie podobało mi się praktycznie, siedzę, czytam książkę, dokształcam się, a kasa na spłatę leasingów leci.
Ale #!$%@? to jak zwykle publiczne pieniądze, można by w cenie tych wizyt dać podwyżki dziewczynom ze środowiska które jeżdżą opatrywać zgniłe nogi. Można by zatrudnić tłumacza, bo ostatnio z pacjentami porozumiewam się głównie Google tlumacz PL <--> UA, można by zwiększyć pakiet badań możliwych do zlecenia w POZ np o jeb**** Dopplera po którego odsyłam 10 razy w tygodniu do poradni chirurgicznej. Ale nie lepiej #!$%@?ć na nieodbyte wizyty. No bo jak Zębala chciał wprowadzenia 10zł za każdą wizytę to go ludzie zakrzyczeli.
#medycyna #lekarz no i niestety #zalesie
@dr_Batman: Bo chce korzystać z czegoś, za co zapłacił? Przypominam sobie twoje buldupienie lata temu o zarobki rezydentów. Jakoś punkt widzenia się zmienił jak płaca rezydenta zmieniła się w zarobki lekarza.
Przez 15 lat NFZ naliczył mi usług za 9000 zł. Rocznie płacę więcej składek. Z każdym większym problemem i tak chodzę leczyć się prywatnie. Do lekarzy z NFZ mam takie samo podejście, jak oni do mnie.
Wiesz, wystawiając fakture wystawia się ją w jednostce "ilosc godzin x stawka za godzine w zł" :)
Specjalizuje sie tylko w ochronie zdrowia
A opiekunka po 2 letniej szkole wiecej, niz statystyk medyczny czy koder z 20 letnim doswiadczeniem. Jak wyzej napisalam, finansowanie w ochronie zdrowia to
Tak jak mówię, lekarz rezydent zarabia tyle ile dają w Castoramie. I to jest w ustawie. U nas w szpitalu specjaliści dostają minimalną w ustawie, chyba że pracują na kontrakt.
Nie pracują 160. Pracują i po 300 godzin. Za okrąglutkie 30 000,00zł minus koszty :)
Co to znaczy dodatkowe dyżury? Kiedy dyżur jest dodatkowy, a kiedy nie jest dodatkowy?
Mentalność niewolnika wśród lekarzy wiecznie żywa. Pracuj sobie jak lubisz ale jak już się chwalisz do podaj godzinówkę.
Męczennikiem? Bo wiem ile jestem warta i