Aktywne Wpisy

Salido +218
Minął 51. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęło 5 osób.
224 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
241 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęło 5 osób.
224 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
241 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-36
Pobierz
Schwarzfahrer +82
Tak gadam z ziomkami o obecnym rynku matrymonialnym i jest jeszcze gorzej jak było 2 lata temu. A 2 lata temu ja już z niego wyskoczyłem i stwierdziłem, że mam w------e na jakiekolwiek interakcje romantyczne, bo mieszkając w powiatowym jako osoba z biedackiej rodziny, a rywalizując z oskarkami z bogatych rodzin i wielkich miast, nie mam szans. To tak jakby człowiek na piechotę ścigał się z autem. Wyścig, którego nie da się

Wymogi:
- budżet do 10k pln
- min. 16 Gb, najlepiej 32 Gb
- Intel albo AMD, robiłem research i na m1 część narzędzi jeszcze nie działa, interesują mnie i7 albo Ryzen 7
- Dysk, wystarczy 512 Gb
- najlepiej 15.6 albo 16 cali
- ultrabook
- solidne wykonanie - mimo, że lapek większość czasu będzie na biurku, to jednak zdarza mi się popracować zdalnie
- nie potrzebuję dGPU
Myślałem o Asus Vivobook PRO 16X albo LG Gram 16. Co myślicie? Ktoś ma doświadczenie z tymi modelami?
#laptopy #programista15k
Myślałem właśnie o dellu XPS 15, ale ciężko znaleźć sklep. X-kom i Komputronik nie mają na stanie :/
Ja swojego kupowałem na Allegro, z jakiegoś niemal losowego sklepu i było git. Ważne, żeby był nowy, a nie powystawowy :) Nie ma problemów w respektowaniem gwarancji,
@Forin: Jakie konkretnie? Używam do Javy, polecam.
No i już pomijam, że MacBook jest powyżej budżetu :p
@Forin: Prowda.
@MikoSh: mam 9510 i nie jestem zadowolony ¯\_(ツ)_/¯
I nie mam pojecia dlaczego, uzywam rownolegle dwoch innych laptopow, i nie mam takich problemów.
No i mimo mocniejszego procesora, chodzi wolniej niz moj
Co do wybudzania też tak dwa razy miałem, pomógł mi update BIOSu. Co do baterii to bardzo dziwne, na moim zdarzało się lecieć 4h trasę pociągiem na baterii grając w Hadesa czy oglądając wideo i nie ma problemu. Jak się pracuje z tekstem czy