Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eFieN: Sama prawda. Ludzie myślą wyłącznie zero-jedynkowo. Nie zgadzasz się z jedną stroną? Musisz być agentem drugiej. Takie myślenie jest zwyczajnie idiotyczne i prowadzi donikąd.
Nie biorą pod uwagę, że istnieją także ludzie, którzy starają się obiektywnie patrzeć na rzeczywistość - bez niepotrzebnego zrywu emocjonalnego. Po prostu pragmatycznie. Ale cóż, stado patrzy tam, gdzie aktualnie jest narzucana przez wszystkich "jedyna słuszna narracja".
  • Odpowiedz
@eFieN: Nie mam ego to Ty nie jestes w stanie podac nawet jednego przykładu niesłusznej krytyki tylko operujesz ogólnikami o niesłusznym przesladowaniu. Ja tu podałem przykłady konkretnych fejków za rozpowszechnianie których słusznie sie krytykuje.
  • Odpowiedz
@szurszur: ale jaki fejk z Wyspą Węży? przecież clue tej historii jest odmowa poddania się i rzucenie słynnego hasła, co nie zostało podważone. to, czy przeżyli, czy nie, to sprawa drugorzędna (a info o tym, że może tak jest, pojawiało się praktycznie od razu po wydarzeniu), więc Korwin równie dobrze mógłby tu robić za guru rzucając hasła "wg mnie nie było ich 30, a 29, to robota propagandy". ogólnie ten
  • Odpowiedz
@ebismolarek:

śmierdziała mu instagramerka w Mariupolu.

To ta instagramerka, która "przetransportowana" do Rosji stwierdziła, że nie było ataku na szpital, do którego przyznał się Ławrow? ( ͡°
  • Odpowiedz
ale jaki fejk z Wyspą Węży? przecież clue tej historii jest odmowa poddania się i rzucenie słynnego hasła, co nie zostało podważone. to, czy przeżyli, czy nie, to sprawa drugorzędna

@the_good_guy: tak zgadzam się, miał racje tylko co do szczegółów faktu przezycia. Ja nawet wtedy pisałem, że Korwin piszac rozprawke o umieraniu prawdy i wybierajac za przykład te sprawe a ignorujac o wiele bardziej bezczelne kłamstwa rosyjskie gra na propagande
  • Odpowiedz
ktoś może mieć inne zdanie i nie brać udziały w tym tanim biało-czarnym cyrku.

@eFieN: Ale ty bierzesz, tylko po innej stronie, niż my. Inni starają ci się to uświadamiać wskazując np. na źródło informacji z rosyjskiej propagandówki, a ty odbierasz to za atak na siebie a ty "tylko zadajesz pytania".
  • Odpowiedz
@the_good_guy: Kluczowe w kwestii Korwina nie jest to, czy on miał rację, czy nie. Kluczowe jest to, że w pierwszym momencie twierdził, ze ma rację, podpierając to rosyjskimi propagandówkami, bez dowodów. Jeżeli ktoś zgaduje, a potem nawet się okaże, że zgadł dobrze, to nie oznacza, że jest mądry i dobrze przewidział. Po prostu tym razem udało mu się zgadnąć. A on i kuce używają tego, jako dowodu swojej inteligencji i
  • Odpowiedz
mieszając ze sobą bzdury, truizmy i sprawy nieistotne, że nie dziwne, iż czasami z czymś trafi. co jednak nie ma większego znaczenia i nijak nie wpływa na prawdziwość jego pozostałych twierdzeń

@aegispolis: to właśnie miałem na myśli w powyższych słowach. Korwin jest jak maszyna losująca, która co jakiś czas wypluwa z siebie ciąg cyfr będący np. bieżącą datą lub godziną i wtedy jest wielkie woooow, bo "to nie losowanie, tylko
  • Odpowiedz
W necie i otoczeniu non stop stykam się z takimi wróżbitami, którzy cały czas coś tam przewidują, a później biegają podekscytowani jak ruski ze zdobycznym kalkulatorem, że "ooo a nie mówiłem!".

@the_good_guy: Próbowałem to przetłumaczyć konserwom, a ostatnio szurom przez lata. Daj spokój, oni po prostu myślą w inny sposób, nie przegadasz. Chyba, że akurat trafisz na kogoś inteligentnego, który akurat wierzy w te rzeczy ze względu na młody wiek,
  • Odpowiedz
@the_good_guy: całym clue wyspy węży była bohaterska śmierć obrońców, za co mieli zostać pośmiertnie odznaczeni, ale okazało się, że żyją, więc odebrali sobie odznaczenia od prezydenta xDDDDDDDD

25 lutego:
- Wszyscy pogranicznicy zginęli bohatersko, ale nie poddali się. Zostaną oni pośmiertnie odznaczeni tytułem Bohatera Ukrainy - mówił prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski.
  • Odpowiedz
@prnppp: dodałbyś jeszcze jedno xD i miałbyś rację, ale widocznie zabrakło. skoro to wg ciebie jest clue, to wytłumacz mi, dlaczego mimo szybkiego dementi, sytuacja nadal pozostała symbolem? przecież strona Ukraińska nie szła z tym w zaparte - gdy się okazało, że żyją, to ogłosili, iż na szczęście żyją. i niczego to nie zmieniło w odbiorze sytuacji, jedynie kacapy (w tym korwiniści) rzucili się na temat, żeby próbować coś na
  • Odpowiedz
@the_good_guy: mogę dodać więcej masz: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Szybkie demeni, po trzech dniach żołnierze z wyspy węży zmartwychwstali, jak oznajmia ewangelia według świętego Szuchewycza i Ukraińcy potwierdzili, że jednak mogą być w niewoli. Wyspa węży jest symbolem propagandy ukraińskiej i wykopków - do tej pory pelikany takie jak ty łykają propagandę
  • Odpowiedz
@eFieN: Piton zaraz po wybuchu wojny nagrał film, w którym mówi że to jest tylko operacja denazyfikacji, oraz Putin zrobił to dla zachowania pokoju na świecie i jest mężem opatrznościowym narodów. Powtórzył bzdury o laboratoriach biologicznych. Jego narracja to po prostu przetłumaczone doniesienia z RT i RIA, nic własnego.
  • Odpowiedz
był też atakowany jak powiedział, że Wyspa Węży to fejk

@ebismolarek: nieprawda. Był krytykowany, bo za przykład straszliwej propagandy dziwnym trafem wybrał sobie akurat wyspę Węży, a kupę dużo gorszych fejków rosyjskich kompletnie przeoczył.

Na Korwina, bo chce zbadania sprawy Buczy.

Też nieprawda. Korwin twierdził że to fejka i ustawka.
  • Odpowiedz