Wpis z mikrobloga

Mirki, co myślicie o takich butach? Warto czy jednak poszukać czegoś innego? Wiele więcej nie chce wydawać, pierwsze buty z SPD. Kolor taki średni, a innych bardzo nie ma w tym rozmiarze :(

https://sportstore.pl/product-pol-9553-Buty-rowerowe-NORTHWAVE-Scorpius-2-JAWS-CARBON-MTB-SPD-white-black.html

#rower #gravel
euklides - Mirki, co myślicie o takich butach? Warto czy jednak poszukać czegoś inneg...

źródło: comment_1649790800XBvzWjFo9Kv4gR1HueNW6r.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@euklides: Zadam ci pytanie - czemu nie chcesz więcej wydać? Brak gotówki czy nie wiesz czy się przekonasz do SPD? Bo ja ci powiem, że pierwsze spd mam od chyba 7 lat, więc w tej kwestii bym nie dziadowal i dołożyl jednak, bo to nie zakup na miesiąc dwa
  • Odpowiedz
@euklides: Uważaj z butami NW bo one się nieco różnią od innych marek - są szersze. W bucie rowerowym ważniejszy jest komfort niż wygląd lub typ zapięcia. Może łatwiej Ci będzie się przejść do jakiegoś lokalnego sklepu i tam przymierzyć
  • Odpowiedz
@euklides: sprawdź sobie markę vermont - ja w takich śmigam i jestem zadowolony. Rozmiar chyba taki sam jak Shimano a tańsze i mają klamrę
  • Odpowiedz
@euklides: mam podobne i są spoko (nie jestem pewny modelu ale podobna półka cenowa), jeżdżę już 4 rok. Jak nie jesteś pro-wannabe to nie powinieneś mieć problemów.

A co do systemu zapięcia to miałem buty na boa i fakt, jest to fajne ale raz przy wysiadaniu z pociągu zawadzilem pokrętłem i po butach.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@luststrings: gorzej to to jie mogło pęknąć... Próbowałeś gadać z serwisem boa? Ciekawe jak to się ma do wieczystej gwarancji...
  • Odpowiedz
@msta: odpisali mi z Boa (szybcy są!), w sumie tak jak się spodziewałem odsyłają do producenta obuwia.

"Thank you for contacting Boa support. Unfortunately the damage to your shoe is beyond repair with our standard warranty kit. Since there is damage to a stitched in part you will have to contact Lake directly for more information about their warranty service since we do not cover stitched in parts. "
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@luststrings: plus za odpisanie, pewnie jak byś stracił dama gałkę to by działali. Fajnie wiedzieć jak to działa. Wołaj jak byś gdzieś naprawił, powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz