Aktywne Wpisy
Ramadamadingdong +146
Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
źródło: 20240818_174410
Pobierz
UsmiechnietyAnon +56
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#excel #pytanie
Do Excel zaimportowałem tabelę z PDF i niestety dłuższe nazwy w komórkach podzieliło mi na kilka wierszy.
Np. w ten sposób:
FIRMA I UL. I TELEFON
DZIURA I KRZYWA
czyli dokładnie to co powinno się stać
@kodishu: @Xune: czyli ty nie chcesz ich scalić (-‸ლ)
ctrl+h i usuń entery
@kodishu:
Najłatwiej gdzieś w wolnej komórce obok
źródło: comment_1649776519pVzaZuZH3txRcnobldjpYm.jpg
Pobierz@kodishu: pisałam ci wyżej, że możesz to połączyć przez &, nawet nie trzeba robić tego co ktoś wyżej napisał z funkcją, wystarczy =A1&A2&A3
Poniżej screen obrazujący jak mam, a jak chcę mieć.
W tabeli mam takich linii około 5000 dlatego ręczne łączenie jest niewykonalne. Potrzebuję jakiegoś sposobu na szybkie ogarnięcie tego żeby exel był funkcjonalny i umożliwiał filtrowanie. W obecnej formie jest to niemożliwe.
źródło: comment_1649778335jypuTsTCBFB0PF0Ie8NVLJ.jpg
PobierzA10 w twoim screenie to =A3&A4&A5
Ewentualnie jeszcze spacje na końcach jak ich nie ma
Musiałbym to robić za kazdym razem dla komórek z kolumny A, B, C, D, E, F,G i H. I tak kilka tysięcy razy