W tym kraju nie da się żyć, będac singlem w wieku 25-35 lat. Można z---------ć na dwa etaty, kalkulować, oszczędzać i nic z tego bo trzeba dopłacić tym którym się nie chce robić i myśleć przed podejmowanie decyzji kredytowej.
Dopłaty dla najgorzej zarabiających. Najgorzej zarabiający nie powinni mieć w ogóle zdolności kredytowej. Tak więc jak już zrobią program to nikt z niego nie skorzysta. Oczywiście sam koszt napisania i wdrożenia będzie liczony w milionach i w TV będzie można odbębnić sukces.
@czterydwadolary: no i w-----e inflacje oraz stopy do góry jeszcze bardziej. nawet jak dadzą dopłaty na 2 lata to się okaże że kapitał do spłaty nie zmalał a teraz trzeba płacić 5 razy więcej niż na początku, i to bez dopłat!
Kredyciarze oczywiście będą bronili tego pomysłu jednocześnie krytykując rząd za 500+ i inne programy socjalne ( ͡°͜ʖ͡°)
@radkiewiczmariusz: nie, wcale nie można było tego przewidzieć. W szkole wcale nie było wzoru na procent składany (1+p)^(liczbamiesiecy). Wszyscy tę wiedzę ukrywali, żeby Cię urobić. W radiu nie było komunikatów rządowych o tym, żeby nie brać kredytów pod korek. Banki wcale nie tłumaczyły kredytobiorcom jak działają stopy. Żodyn nie wiedział.
@czterydwadolary: Pokaż mi wykres z lat 80... A przepraszam nie ma go bo wtedy nie istniało państwo Polskie xD. Tyle są warte takie teksty... Jakie mieliśmy mieć stopy procentowe gdy kraj wychodził z komuny/gospodarka stawała na nogi?
@DonMisiek1906: "W radiu nie było komunikatów rządowych o tym, żeby nie brać kredytów pod korek. Banki wcale nie tłumaczyły kredytobiorcom jak działają stopy. Żodyn nie wiedział." - No super xD Kredyt bierzesz na 30 lat a te komunikaty były głoszone pod koniec 2021 roku gdy już istniało 95% aktualnych kredytów... To tak jakbym powiedział teraz Putinowi że nie warto najechać Ukrainy
@czterydwadolary: w---------m z tego kraju już bilet kupiony i polecam to wszystkim. Niech emeryci oddadzą 13 i 14 i pomogą swoim dzieciom kredyciarzom.
Jak rozpoznać głupiomądrego freethinkera z chłpskim rozumem.
@DonMisiek1906: Wiesz czym jest stopa procentowa i że w tym kraju nie masz stałego kredytu na 20 lat? Bo jeśli nie to informuje ( ͡°͜ʖ͡°)
@radkiewiczmariusz: dowiedziałeś się wczoraj z tygodnika K--s Polski czym są zmienne stopy procentowe? Co jeszcze było tajemną wiedzą? Wzorów skróconego mnożenia też nie uczyli w szkole
@czterydwadolary: Ja mam 36 i właśnie jestem w trakcie zbierania info odnośnie emigracji. Mam nadzieję, że w ciągu roku uda mi się wyprowadzić z tego syfu. P------e ten kraj, który mnie nienawidzi.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #nbp #kredyt #inflacja
źródło: comment_1649357175fbzQ63kj20w1OQ2PH6rn3w.jpg
Pobierz@czterydwadolary: olaboga co by twoja matka powiedziała
Komentarz usunięty przez moderatora
Kredyciarze oczywiście będą bronili tego pomysłu jednocześnie krytykując rząd za 500+ i inne programy socjalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko illuminati wiedzieli.
"W radiu nie było komunikatów rządowych o tym, żeby nie brać kredytów pod korek. Banki wcale nie tłumaczyły kredytobiorcom jak działają stopy. Żodyn nie wiedział." - No super xD Kredyt bierzesz na 30 lat a te komunikaty były głoszone pod koniec 2021 roku gdy już istniało 95% aktualnych kredytów... To tak jakbym powiedział teraz Putinowi że nie warto najechać Ukrainy
Potrafisz włączyć myślenie? xD
Jak rozpoznać głupiomądrego freethinkera z chłpskim rozumem.
@radkiewiczmariusz: dowiedziałeś się wczoraj z tygodnika K--s Polski czym są zmienne stopy procentowe? Co jeszcze było tajemną wiedzą? Wzorów skróconego mnożenia też nie uczyli w szkole
@DonMisiek1906: Kiedy były te komunikaty? :)