Wpis z mikrobloga

@czterydwadolary: Przecież to było oczywiste, że powstanie program pomocy kredytobiorcom, szczególnie w kontekście zbliżających się wyborów. Jokes on you ci którzy się naśmiewają z oskarkow xD zapamiętajcie raz na zawsze człowiek uczciwy zawsze jest najbardziej dymany.
  • Odpowiedz
@Louis_de_Pointe_du_Lac: no wlasnie oni to zrobili bo te biedne pato dzieciaczki czesto wlasnie za kase rodzicow i dziadkow na wklad wlasny braki kredyt pod hipoteke na ktora nie mieli by takto zdolnosci XD. w tym kryzysie 2 pokolenia skladaly sie na jedno a teraz 60% polakow bedzie #!$%@? na to by dotowac takich patalachow; w tym kraju najbardziej oplaca sie kupic bilet do innego kraju
  • Odpowiedz
Dopłaty dla najgorzej zarabiających.

@Lanc: "Najgorzej zarabiający" powinni albo sięz tym pogodzić i obniżyć oczekiwania, albo jeździć na dupach i się rozwijać, żeby nie zarabiać "najgorzej"...
  • Odpowiedz
  • 1
@Louis_de_Pointe_du_Lac panie z tej 13 i 14 emerytury to jak dobrze pójdzie to może na dwie raty styknie i to nie pełne ()

@tellet co ja ci poradzę, że w tym kraju nie promuje się narracji typu "jak chcesz więcej zarabiać to się postaraj, zainwestuj w siebie itp" tylko "jak mało zarabiasz to ci rząd dopłaci, nie musisz się przejmować".
  • Odpowiedz
@radkiewiczmariusz: przepraszam, ale dlaczego mam się dokładać do twojej nieprzemyślanej decyzji? Żadnej symulacji nie robiłeś jak by wyglądała rata przy danej stopie i wiborze? Stałej stopy na 5 lat to też się nie chciało brac, bo przecież na zmiennej było taniej.
Dobija mnie ta roszczeniowosc i nieporadność tego narodu

Najlepiej aby państwo prowadziło cały czas za rękę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czterydwadolary: genialne #!$%@? podnosimy stopy żeby zdusić kredyty i inflację jednocześnie tym którzy wzięli kredyty dajemy darmowe pieniądze żeby sobie spłacali dalej te kredyty nie no wrzucanie kolejnych pustych pieniędzy na rynek nie będzie miało wpływu na rosnącą inflację xD tak samo jak to że NBP podnosi stopy ale oprocentowanie lokat jest na poziomie gówna i wielkie zdziwienie że ludzie nie odkładają kasy tylko kupują co się da nakręcają inflacje
  • Odpowiedz
@radkiewiczmariusz: Banki to wg mnie właśnie napędzały nieświadomych ludzi, "podpisz pan tu, teraz jest półdarmo! może kartę kredytową do tego?? Za darmo damy!". Swoją drogą, promocje na dodanie karty kredytowej do kredytu to powinny być zakazane :D
Ja kredyt wziąłem przed pandemią, dom budowałem w pandemii i w pandemii na szybko chcieliśmy skończyć, udało się w 6 miesięcy od łopaty. Bo czuliśmy, że będzie kiepsko. Rata początkowa 1700, obecnie 2800.
  • Odpowiedz
@czterydwadolary: 25 lat to jeszcze luz bo nie placisz podatku. Kiedys policzylem ze gdbybym nie placil podatku do 26 roku życia to zaoszczedzilbym na tym jakies 30k w tym czasie. A bylo to kilka lat temu wiec 30k bylo wiecej warte niz obecnie
  • Odpowiedz
  • 0
@czterydwadolary: W przeciągu ostatnich kilku miesięcy raty kredytu wzrosły o 60% ..Faktycznie można było to przewidzieć :)

@radkiewiczmariusz No i #!$%@? mnie to obchodzi. Kredyt to zawsze ryzyko. To nie powód aby społeczeństwo się na te kredyty składało.
A jeśli coś bank nalicza nie zgodnie z prawem to do sądu jak frankowicze - gdzie niektóre sprawy o niektóre praktyki wygrywali.
  • Odpowiedz
Ja mam 36 i właśnie jestem w trakcie zbierania info odnośnie emigracji. Mam nadzieję, że w ciągu roku uda mi się wyprowadzić z tego syfu. #!$%@? ten kraj, który mnie nienawidzi.

@Nomad34: daj znać, gdzie najlepiej wybyć, od roku rozmyślam o ucieczce z tego kraju..
  • Odpowiedz