Wpis z mikrobloga

@tadocrostu: Jeżeli ten win 7 działał wcześniej w miarę ok i masz HDD, to zacząłbym od przeczyszczenia systemu i defragmentacji dysku. Może to rozwiąże Twój problem z powolnym działaniem.
Defragmentacja dysku przeważnie nie rozwiązuje problemów z powolnym działaniem. Wręcz przeciwnie. Zdefragmentowany zapchany dysk będzie działał jeszcze wolniej, a po dalszym dopchaniu jeszcze jeszcze wolniej. Nie doradzaj. Czyszczenie rejestru też niekoniecznie przyspiesza.

@ninio:
@walenty-merkel: Chyba nie wiesz (lub nie rozumiesz) o czym piszesz. W jaki sposób zdefragmentowany dysk miałby działaś wolniej do zfragmentowanego? Przecież to fizycznie nie możliwe.
Nie miałem na myśli czyszczenia rejestru (bo tego bym nikomu nie zalecał, kto się na tym nie zna), tylko wywalenie niepotrzebnych aplikacji, zwłaszcza tych działających w tle i uruchamiających się ze startem systemu.
Nie miałem na myśli czyszczenia rejestru (bo tego bym nikomu nie zalecał,

@ninio:

A JA BYM ZALECAŁ. Niezbyt bezpieczne głębokie czyszczenie rejestru, bo puste pozycje po kiepskim czyszczeniu rejestru po wywaleniu bloatu niespecjalnie przyspieszają system, jeżeli wog'le. Niestety... piekło rejestru.

PS Czyty przypadkiem nie używasz Win 95?

PS PS Na szybko działanie systemu na niezapchanym dysku przyspiesza utworzenie nowego konta.