Aktywne Wpisy

PiotrFr +316
W Mysłowicach złomiarze ukradli kable od ładowarek, a na Facebooku przygłupy się cieszą i biją brawo. Czym to się mentalnie od ruskich różni?
#samochodyelektryczne #tesla #polska
#samochodyelektryczne #tesla #polska

źródło: 1000018934
Pobierz
PxSQ +8
Hej, jakie książki wywarły na was największy wpływ? Takie, które gdzieś tam otworzyły oczy na pewne kwestie lub bardzo zapadły w pamięć i po ich przeczytaniu nie byliście już tymi samymi osobami?
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”
Dawno tu nic nie rozbieralem. Po hardkorowym cugu perfumowym zaczalem przezywac cos co mozna by nazwac wypaleniem rozbiorkowym i na jakis czas odstawilem ten nalog dajac sobie czas na regeneracje, jednakze widzac codziennie te same stragany pomyslalem ze moze czas sie w koncu wziac do roboty i rozebrac cos wiekszego kalibru a nie przewijac tag i widziec 9PM w co drugim watku.
Po rozbiorce wspanialego Carven Paris Le Havane ktorego z Holandii wyslal mi @dyniel ten wspanialy kolezka w nalogu po jakims czasie odezwal sie do mnie z pytaniem czy znam moze inny zapach z tej samej marki bo natknal sie na Sao Paulo i jest delikatnie mowiac zachwycony. Wspolnymi silami udalo sie ustrzelic dwa flakony w Polsce i niestety ze wzgledow finansowych opchnalem swoja flaszke dalej. Zalowalem tej decyzji od momentu pozegnania sie z nia przed paczkomatem bo zapach byl naprawde przedni. Od tamtej pory ustawilem alerty gdzie sie da i w koncu po kilku miesiacach JESSSST! Pojawil sie na Allegro wiec moje namyslanie trwalo jakies pol sekundy i flakon jest juz u mnie. A jak to pachnie? Wyobrazcie sobie Ambre Narguile albo dowolnego klona z dodanym slodkim rumem. Wychodzi z tego Angels' Share...albo wlasnie Paris Sao Paulo ktory zostal wydany w 2017 roku. Cudownie kardamonowo slodki z rumem, cynamonem i paczula rozsiewa obok nas chmure slodkosci ktora moze nosic zarowno facet jak i kobieta.Dynielek mial racje, jest sztos i w globalu chlodnego dnia pokazal klase.
Po aperitifie nadchodzi glowne danie czyli Xerjoff - 40 knots ktory jest uwazany ze wiosenna wersje Ambre Nuit od Diora a dla mnie to przecudowny morsko niebieski zapach ktory jest podszyty delikatnie kremowym drzewem znanym z Ivory Route. Tym razem jest on do zaoferowania w swietnej rozbiorkowej cenie 6,9zl za ml i wiem ze w tym sezonie to On bedzie jednym z najczesciej uzywanych zapachow. Parametry nawet bez kategoryzowania go jako 'niebieski' zapach sa na naprawde solidnym poziomie, czego mozna by sie spodziewac po marce Xerjoff.
Na deser marka-siostra Parfums de Marly czyli Initio i ich najbardziej rozpoznawalny zapach Rehab ktory jest bardziej niszowa wersja Spicebomba o rownie fantastycznych parametrach jak slynna pierwsza wersja z zoltym sokiem. Initio jest znany z doskonalych parametrow wiec jestem pewien ze i Wam sie spodoba.
Polecam!
1. Carven - Sao Paulo 3,5zl/ml (45ml)
https://www.parfumo.net/Perfumes/Carven/Paris_So_Paulo
2. Xerjoff - 40 Knots 6,90zl/ml (35ml) (Top 49 in Unisex Perfume)
https://www.parfumo.net/Perfumes/Xerjoff/Join_The_Club_40_Knots
3. Initio - Rehab 8zl/ml (35ml) (Top 55 in Unisex Perfume)
https://www.parfumo.net/Perfumes/Initio/Rehab
Dodatkowo sprzedam flakony:
Al Haramain - Amber Oud Tobacco Edition - 35/50ml - 120zl
Giorgio Armani - Stronger with you Absolutely - 48/50ml 170zl
Calvin Klein - Amber Gold Euphoria Men - 90/100ml 170zl
Bois 1920 - Oro 1920 50/100 - 300zl
Reminiscence - Patchouli Elixir - 80ml - 140zl
Aramis Caligraphy Rose 40-45ml 120zl + ori kartonik
Dekanty i flakony wystawiam w dowolnie wybranej kategorii OLX. Do ceny nalezy doliczyc 2,50zl za dekant.
Wysylka w tym tygodniu oprocz Rehab ktory ma do mnie dotrzec we wtorek w przyszlym tygodniu i wtedy tego samego dnia wysle zalegajace paczki.
#perfumy #rozbiorka
Ktoś po testach stwierdził nawet, że jest lepszy od Naxosa
Ci z Was ktorzy kupili tylko