Wpis z mikrobloga

Aktualizacja kefiru domowego

Fermentacja zajęła 30h (Temperatura otoczenia 20 st., masa użytego grzybka 30g/500ml mleka). Oceny dokonałem po całonocnym schłodzeniu i rezultat jest taki jak oczekiwałem:

- konsystencja gęsta i kremowa,
- smak delikatny, lekko kwaskowy, bardziej zbliżony do sklepowego jogurtu niż kefiru,
- w tle lekko gazowany.

Jestem zadowolony z wyniku i kontynuuję produkcję ( ͡° ͜ʖ ͡°)


#gotujzwykopem #jedzzwykopem #fermentujzwykopem #kefir #kefirdomowy
Tryggvason - Aktualizacja kefiru domowego

Fermentacja zajęła 30h (Temperatura otocze...

źródło: comment_1648977730H3CQCFBi7Nlk88ouQfmDg9.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach