Wpis z mikrobloga

Ktoś doradzi? Endura MT500 czy Leat mtb 5.0? Parametry na papierze przemawiają za Endura, ale papier wszystko przyjmie. Cena podobna.
#rower
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szym3kSzym3k: spoko. Mam kilka kurtek i spostrzeżeń mam kilka, ale najpierw jedno pytanie - czy będziesz w tym jeździł w deszczu, czy tylko tak ci się wydaje? :D

• Odpowiedz
@ujdzie: W deszczu raczej nie będę jeździł. Chce mieć po prostu dobrą kurtkę która dobrze oddycha i będzie dawała radę w chłodniejsze dni. Co do Leat - Endura. Endura lepi j wygląda na papierze, ale czytałem o niej opinię, że przy większym deszczu po pół godziny łuszczą wodę. Nie wiem czy to dobry wynik czy zły. O Leat trudno coś znaleźć. Leat ma fajny patent z magnesami - tak mi
  • Odpowiedz
@Szym3kSzym3k: Mam MT500 model 2020 z ExoShell60- w nowszych była jakaś zmiana membrany. Kurtkę traktuję głównie jako zimową i na trudne warunki. Jak jest zimno i zewsząd atakuje woda i/lub błoto to robi robotę. Natomiast te parametry- głównie oddychalność to jest "taka-se" i gdyby nie to że kupiłem ją w promo to byłbym zasmucony ;)
  • Odpowiedz
@Szym3kSzym3k: 700pln. Zakładając że pogoda jest stabilna to górna granica dla mnie wynosi +10stC. Ogólnie kurtka jest OK ale jak będę kiedyś zmieniał to wezmę tańszego singletracka.
  • Odpowiedz
@Szym3kSzym3k: 182cm i brałem M. Dobierając rozmiar kierowałem się jak będzie pasować do pozycji na trailówce i tam jest złoto ;) w przypadku gravela to zaczyna trochę rozmiaru brakować w długości rękawów i tyłu. No i żeby jeszcze bardziej zamącić to napisze że rozmiarówka u endury potrafi się zmieniać w rocznikach, bo np mierzyłem Durajak 2022 i tam L-ka była dla mnie za mała :)
  • Odpowiedz