Wpis z mikrobloga

#neuropa

http://www.wykop.pl/link/1762854/platny-przelew-z-mbanku-do-mbanku/

no jakie jaja

Dziś dokonywałem przelewu z dawnego Multibanku do mBanku. Jako, że posiadam konto firmowe e-business class, przed cudowną zmianą marki, za takie przelewy zgodnie z cennikiem płaciłem, aż 1,50 (jeden złoty, 50/100 groszy).

czyli - miałem konto i miałem umowę, umowa za dany rodzaj przelewu przewidywała opłatę 1.5 PLN

Rozumiem, że formalnie nic się nie zmieniło.

Dalej to dwie oddzielne firmy, kontrolowane przez BRE. Mogą pobierać taką opłatę.Jednak wszędzie obwieszczają, że teraz to jeden bank.

co za zmatolenie lvl over 9000

mbank, multibank i brebank to zawsze był jeden i ten sam bank - to były różne marki tego samego bre bank s.a., bank ten zmienił teraz nazwę (a nie zmienił umów) i ujednolicił nazwę swoich oddziałów / ofert (a nie zmienił umów) i koleś się dziwi, że zmiana nazwy banku nie spowodowała zniesienia opłaty... chociaż jest świadom, że nie doszło do zmiany umowy / TOiP... nie był natomiast świadom (mimo, że miał konto w tym banku), że to zawsze był jeden bank, a nie 'dwie firmy'...

#ragekageradzi
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RageKage: W Aliorze tez tak jest, żeby mieć coś tam, to trzeba dostać np. przelew z obcego banku na 2 tysiące miesięcznie (strzelam kwotami) i Sync się nie liczy jako zewnętrzny bank. W drugą stronę podobnie.
  • Odpowiedz