Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Dziś zdałem sobie sprawę jak Rosyjska propaganda destrukcyjne działa na wizerunek naszego kraju.

Marynarz z Ukrainy będąc ze mną na mostku rozpoczął rozmowę na temat służby wojskowej w Polsce. Odpowiedziałem mu, że w czasie studiów na Akademii Morskiej mieliśmy obowiązkowe studium wojskowe więc jestem przeniesiony do rezerwy i w razie wojny dostanę powołanie do Marynarki Wojennej.

Na to marynarz odpowiedział:

"Chief a gdy będzie wojna Polska - Ukraina dostaniesz karabin to będziesz walczył?"

Odpowiadam stanowczo dlaczego w ogóle taka wojna miałaby mieć miejsce?!

"No u nas w kraju, internecie pokazują i mówią mi znajomi z Ukrainy, że Polska zainteresowana jest zajęciem Lwowa i tych okolic."

Nosz kur## mać. Trzeba tępić tych Ruskich trolli i zgłaszać gdzie się da bo szkodzą dosłownie naszemu państwu.

PS: Cukier w Kherson w dniu dzisiejszym kosztował 5$ a mydło (takie zwykłe w kostce) 6$. Podstawowe produkty wzrosły tak 10 razy...

#wojna #ukraina #rosja
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Caracas po prostu głupi są, że ją łykają. Skoro plotą bzdury o misji pokojowej na Ukrainie to chyba logicznym dla każdego normalnego człowieka jest to, że nie ma co im wierzyć.
  • Odpowiedz