Aktywne Wpisy

Pierdyliard +253
#gry #mafia #ciekawostki #pcmasterrace
Dokładnie 22 lata temu dostaliśmy w swoje rączki jedną z najlepszych gier w historii.
Dokładnie 22 lata temu dostaliśmy w swoje rączki jedną z najlepszych gier w historii.
źródło: Mafia
Pobierz
Napedikr +204
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia

Ma ktoś pomysł, czy istnieje sposób na podstawianie zawartości komórki pod równania matematyczne w excelu?
Szukam rozwiązania, przebyłem przez SMath, Pythona, Latexa i nie widzę nigdzie opcji, żeby móc wartości zmiennych podstawiać pod równania.
Niby prosta rzecz, a mam wrażenie, że żaden program tego nie oferuje.
źródło: comment_164802555682UOPCxZ5liZJWZIBbSB9F.jpg
PobierzAlbo w formułach używać adresów komórek
Zależy jak wolisz.
@kaosha: Ale jak użyć ich jako zmiennych w formułach matematycznych?
To co chcę, to zrobić to samo w formule matematycznej żeby ładnie wyglądało.
źródło: comment_16480261513d0hGzQZrYXmeVBDMZr8tX.jpg
Pobierz@zbyssto: Ale co mi to da? Ja chcę podstawiać zmienne pod piętrowe równania matematyczne.
@cohontes: To znaczy?
źródło: comment_1648026411LlESv6ANYQz6HQfi5Y59ry.jpg
Pobierzźródło: comment_1648026437Xsn5KX1LndSxmu0YUyFMPh.jpg
PobierzNie do końca o to mi chodzi.
To co chcę, to podstawić odniesienie do którejś z komórek pod te piętrowe równania matematyczne. Żeby to wyglądało tak jak na screenie poniżej. I że jak zmienię wartość M na 6, to to samo zostanie podstawione automatycznie do piętrowego równania.
źródło: comment_1648026696dmzlXAKWPuUOgn4AC9kkxs.jpg
Pobierz@cohontes: Ale mi zależy właśnie na tym, żeby to równanie było w piętrowej formie.
Jest fajny program SMath, który to robi, ale też jest upośledzony bo robi to tylko w formie np.
źródło: comment_16480271219QrbXLEoLfNQabBI1K6C2u.jpg
Pobierzedit: a nie przeprasszam to smath studio a nie plugin