Wpis z mikrobloga

@Sumistrz5: Ja powiem tak. Nie o to chodzi, żeby się nie spierać, tylko o to, żeby się spierać na istotne tematy. Ja tam uważam, że z tego sporu mogą wyniknąć tylko pozytywne rzeczy.

• Odpowiedz
@Sumistrz5: przy całym szacunku do Bartosiaka - pomysły na budowe bunkrów na czołgi, około setki z tego co pamietam (niech mnie ktos poprawi jesli sie myle) to jakies fanfiction stratega z hearts of iron.
  • Odpowiedz
@Sumistrz5: Ja współczuję poprzednim ekspertom którzy spadli z rowerka. Profesor Simon, Gut, Szuster-Ciesielska. Wy już w ogóle nie rozmawiacie o tych zapomnianych gwiazdach. Nieładnie, przykro im się zrobi. Zamiast bać się COVID-19 to wy tylko Bartosiak i Bartosiak.
  • Odpowiedz
Wolski dobry taktycznie-szczególiki techniczne, typ nerda, natomiast Bartosiak -planowanie operacji, obycie, szerokie poglądy i dobry wpływ -bo to my płacimy na to wojsko.
  • Odpowiedz
@Sumistrz5: Oglądałem prezentację Bartosiaka na temat ANW i intensywnie śledzę sytuację na Ukrainie.

Moje wnioski to: Ukraina prowadzi wojnę według założeń ANW... nie dostrzegać tego mogą tylko jednostki z niedoborem istoty szarej, lub wykazujące złą wolę.

Wcześniej Sykulski był promowany na głównego adwersarza Bartosiaka....i też wyśmiewał AWN, odkąd wyśmiał pomysł że Rosja może naprawdę zaatakować Ukrainę... słuch po nim
  • Odpowiedz
Mówcie co chcecie ale to zajebiste że dożyliśmy czasów gdy ogół społeczeństwa obserwuje jakiś akademicko-teoretyczno-miltarny beef.Ciekawe, czy tak hejtowali się fanboye Tesli i Edisona? XD Jakoś odżywa mi wiara w ludzi.
  • Odpowiedz
przy całym szacunku do Bartosiaka - pomysły na budowe bunkrów na czołgi, około setki z tego co pamietam (niech mnie ktos poprawi jesli sie myle) to jakies fanfiction stratega z hearts of iron

@kmiocinio: Nie chcę wyjść na nieobiektywnego.... ale z tego co pamiętam, to nie chodziło o bunkry jako takie.

Chodziło budowę ukrytych punktów oporu z infrastrukturą zdatną do wykorzystania przez czołgi. W miejscach które kanalizują ruch przeciwnika. (lub wytworzenie miejsc które kanalizują i
  • Odpowiedz